Blauw Wit '34 1

Groep 1 112

7 september 2019 14:30

‘Blauw Wit wint en bereikt volgende ronde beker’

Hardegarijp – Blauw Wit 1-5 (1-2)                                                                          zaterdag 7 september 2019

Bij Blauw Wit ontbraken Gert Jan Spindelaar, Guido Bemelmans en Floris Boonstra vanwege blessures en vakantie. Het tweede  elftal van Blauw Wit had het goede voorbeeld gegeven door op hetzelfde veld vooraf te winnen van Hardegarijp 2.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Binnen een minuut kopte Edde Wolters de bal niet tussen de palen. De volgende aanval een minuut later aan de andere kant was gelijk raak. Rick de Groot werd op eigen helft aangespeeld met drie man om zich heen en speelde de bal verkeerd af. Pavel Usakov kon er met de bal vandoor, op de eerste meters glipte hij snel met de bal tussen het centrale duo door richting het doel van Oosterhuis. Usakov bleef kalm en passeerde de keeper door zijn benen, 0-1!

Het elftal van oefenmeester Oane Westra kreeg gedurende de eerste helft een aantal vrije trappen. Het enige schot op doel kwam na acht minuten van de Groot in de handen van Kevin Wilpstra. Na tien minuten volgde weer een goedlopende aanval van de gasten. Aanvoerder Bob Schepers toonde uitstekend voetenwerk met de bal, Kayin Kleefstra stak vervolgens Sander Hoekstra op links weg. De nieuwkomer schoot echter net naast het doel. Over het algemeen had Blauw Wit in de eerste helft de controle over de wedstrijd, maar de kansen wisselden zich af aan beide kanten. Hardegarijp kon er een aantal keren goed uitkomen op de counter, mede door slordige passes in de breedte op het middenveld van de bezoekers. Na een kwart wedstrijd ontstond uit zo’n situatie ook de gelijkmaker. Spits Levi Kuperus werd weggestuurd met een lange bal en sprintte de laatste verdediger van Blauw Wit Tim van Dijk er eenvoudig uit. Keeper Wilpstra leek de bal in bezit te krijgen, maar verloor de bal aan de aanvaller. De aanvaller kon simpel binnen schuiven, 1-1!

Vijf minuten later kwamen de Leeuwarders wederom op voorsprong. Een geblokt schot van Schepers werd even later op een andere plek gevolgd door een effectiever schot in de hoek, 1-2! Direct hierna leek Hardegarijp opnieuw langszij te komen. Linksbuiten Ralph Wietses was voorbij Sjorick Bootsma en speelde de bal door de benen van Martijn Barto, daarna gaf de aanvoerder de bal voor op de Groot. Die scoorde, maar stond dik buitenspel. Na een half uur spelen kon Kleefstra simpel de bal afronden, maar Usakov de man van de assist stond ook in buitenspelpositie. In het laatste kwartier van de eerste helft waren beide teams onzorgvuldig en ontstonden er geen opvallende momenten.

Even na rust leek Wiebe Bakker met een goede actie keeper Oosterhuis te omspelen en te kunnen gaan scoren, maar de ervaren sluitpost plukte de bal van zijn voeten. Een klein kwartier na de pauze volgden er enkele kansen voor het team van trainer Bert Hollander. Een strak schot van Usakov werd goed gestopt, maar een geplaatst schot van Bakker was daarna wel raak, 1-3! Een goede pass van verdediger van Dijk en een overstapje van Kleefstra boden Bakker de gelegenheid om te schieten.

De overwinning werd helemaal duidelijk toen rechtsback Dijkstra in de problemen raakte en de bal verloor aan Usakov. Hij schoot via de binnenkant van de paal zijn tweede van deze wedstrijd in het net, 1-4! Een kwartier voor het einde leek Bakker ook zijn tweede en mooiste van de dag te maken. Hij kreeg een prima teruggetrokken pass van Jens de Jager vanaf rechts. Bakker kapte zijn man uit en krulde de bal op de kruising. Even later liet Bakker ook zien dat hij de bal kan veroveren op eigen helft. Hij gaf de bal aan invaller Arjen Boonstra, die ouderwets zijn man passeerde buitenom aan de linkerkant. Zijn lage voorzet bereikte een andere invaller Remco Boerrigter. Hij schoot direct uit de draai en zorgde voor de eindstand van 1-5! Een ruime overwinning die met name in de tweede helft volledig terecht was.

Door de overwinning van Frisia bij FVC zijn Blauw Wit en Frisia met beide zes punten al zeker van de volgende ronde in de beker. Volgende week speelt Blauw Wit de derde bekerwedstrijd op eigen veld tegen Frisia om de eerste plaats in de poule. De laatste wedstrijd tussen beide teams eindigde overigens in 1-2 op 24 augustus 2002! De doelpuntenmaker van de thuisploeg is helaas onbekend. Mechdi Ghoochannejhad scoorde eenmaal voor Frisia.