Blauw Wit '34 Friends of Stars In Their Eyes Informatie - Blauw Wit '34

Blauw Wit '34 Friends of Stars In Their Eyes Informatie

Blauw Wit '34 Friends of Stars In Their Eyes Informatie

Stars in their Eyes

In 2006 richtte de in Nederland woonachtige Zuid-Afrikaan Nic Jooste de stichting Stars in their Eyes op. Nic wilde iets terugdoen voor zijn moederland en deed dat door vanuit zijn bedrijf, Coolfresh International, Stars in their Eyes als MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) in het leven te roepen. Op dat moment had Nelson Mandela net bekend gemaakt dat het WK in 2010 in Zuid-Afrika zou plaatsvinden. Hiermee zouden alle ogen op Zuid-Afrika zijn gericht en dus een mooie reden om voetbal als middel in te gaan zetten tegen drugsgebruik, overmatig alcohol gebruik en aids.


Door in Zuid-Afrika gemeenschapscoaches op te gaan leiden, konden vele kinderen na schooltijd meedoen aan voetbaltrainingen. Stars in their Eyes zocht de samenwerking met het KNVB World Coaches programma en leidde meer dan 450 coaches op in 243 gemeenschappen. Tevens werd een partnership aangegaan met Nederlandse amateurclubs die werden gekoppeld aan een Zuid-Afrikaanse gemeenschap. De Nederlandse clubs zorgde voor ondersteuning, zowel financieel als met advies.

Tussen 2007 en 2011 hebben er diverse reizen plaatsgevonden van Nederlandse coaches naar Zuid-Afrika en andersom. De betrokken clubs kregen een sterke band met hun Zuid-Afrikaanse gemeenschap. Toen in 2012 Stars in their Eyes vooral nog een faciliterende rol is gaan vervullen voor de trainerscursussen, wilden een aantal clubs verder met het ondersteunen van de gemeenschappen waar zij al jaren aan verbonden waren. Van hieruit werd de dochterstichting Friends of Stars in their Eyes in het leven geroepen.

Friends of Stars in their Eyes
In 2012 werd Friends of Stars in their Eyes opgericht, waarbij het voornaamste doel is om Zuid-Afrikaanse gemeenschappen te blijven ondersteunen. De clubs welke erg actief waren binnen Stars in their Eyes zijn gevraagd om door te gaan binnen de nieuwe stichting. Uiteindelijk bleken vier clubs (de Bataven uit Gendt, vv Rhoon, SV Hoofddorp en ons eigen Blauw Wit’34) zodanig betrokken te zijn dat ze door wilden gaan in Friends of Stars in their Eyes.

Friends of Stars in their Eyes heeft hetzelfde doel als Stars in their Eyes, maar heeft een iets andere werkwijze. Door de kleinschaligheid van de stichting werken wij projectmatig. De gemeenschapscoaches doen een projectaanvraag bij Friends of Stars in their Eyes. De stichting bekijkt vervolgens welke aanvragen kunnen worden gehonoreerd. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar het bereik (hoeveel kinderen?), de duur van de activiteit en of er ook partners in Zuid-Afrika zijn gezocht die op een bepaalde manier hun bijdrage leveren.

Meedoen in Friends of Stars in their Eyes?
In eerste instantie wil Friends of Stars in their Eyes kleinschalig werk blijven verrichten. Wanneer het aantal projectaanvragen voor mooie projecten te groot wordt, zal er worden gekeken of er clubs zijn, die zich bij de stichting aan kunnen sluiten. Wanneer een club graag zou willen deelnemen aan Friends of Stars in their Eyes, kan dat altijd. In dat geval kunt u contact opnemen met het bestuur voor een oriënterend gesprek. Voor verdere informatie hierbij een link naar de website: www.friendsofstars.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!