Het verhaal van Paul - Blauw Wit '34

Het verhaal van Paul

Het verhaal van Paul

Het verhaal van Paul Drent

Mijn naam is Paul, ben 22 jaar en woonachtig in Leeuwarden.

Ik studeer in Leeuwarden op het Friesland college MBO3 installatietechniek. Hiervoor heb ik MBO3 gebouwbeheer gedaan, dat is een opleiding waar stukjes, bouwkunde, elektro, afwerken en installatietechniek in voorkomen. Dat heeft ruim 3 jaar geduurd. In die 3 jaar heb ik o.a bij het WTC-Hotel en bouwbedrijf Van Wijnen stagegelopen. Daarvoor heb ik facilitaire dienstverlening gedaan op MBO2. Tijdens die opleiding heb ik op enkele scholen stagegelopen bij de conciërges. Voordat ik daaraan ben begonnen heb ik nog op het VMBO-basistraject doorgelopen in 4 jaar. Hiervoor heb ik op het speciaal basisonderwijs gezeten. Aan de hand daarvan ben ik op het G-voetbal in Leeuwarden terechtgekomen. Omdat ik met enkele vriendjes van toen erg graag wou voetballen, maar niet mee kon draaien in een normaal team zijn we in overleg op G-voetbal gegaan. Eigenlijk is het G-voetbal te vergelijken met het normale voetbal. Maar in het G-voetbal hebben de jongens en meisjes die daarin zitten net wat meer en speciale aandacht nodig. Verder is een training gewoon hetzelfde, je doet een warming-up, positiespel, pass of schietoefeningen en partijspel. Dat doe ik nu met een aantal vrienden al sinds 2009, ruim 10 jaar. In die 10 jaar heb ik veel vrienden in het team mogen leren kennen waarvan ik met iedereen een goede vriendschap heb. Ook in andere teams die uit het noorden van Nederland komen heb ik enkele goede vriendschappen opgebouwd in de loop van de jaren.

Naast dit voetbal heb ik nog wat anders waar ik van jongs af aan al gek mee ben. Ik ben sinds juli 2018 geslaagd voor de cursus vrijwillig molenaar. Toen ik 6 jaar oud was ging ik met mijn opa en oma mee naar de molen bij hun. Daar mocht ik alleen met de molenaar mee naar boven toen hij aan het malen was. Sindsdien ben ik me er steeds meer en meer in verdiepen. Uiteindelijk heb ik de opleiding tot vrijwillig molenaar in Friesland gedaan. De lessen die ik volgde waren op een zogeheten poldermolen. Daar ben ik op een goeie zaterdag binnengestapt met de vraag of ik daar de opleiding mocht doen en uiteraard mocht dat. Sinds juli 2014 ben ik daar begonnen en juli 2018 ben ik dus geslaagd. Voor die tijd wou ik al draaien maar dat mocht niet omdat ik dat diploma nodig had. Dus ben ik met mijn buurman meegegaan om met hem te mogen draaien.
Zodoende ben ik oa in Stiens terechtgekomen. Toen ik slaagde ben ik direct daarheen gegaan en nu draai ik met hun mee. Ook draai ik op de molen bij Wergea, dus als je een keer in de buurt bent, altijd welkom als de wieken draaien.

De foto's zijn gemaakt door teamgenoot/ fotograaf Hans Hoekstra van Hoekstra Photography.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!