0 - 7

Blauw Wit '34 1

1e klasse/2e klasse 1E - 2I/J

1 juni 2019 15:00

SV Bedum – Blauw Wit 0-7 (0-2)                                                                                             zaterdag 1 juni 2019

Met een stralend zonnetje op een prima kunstgras veld stond in Bedum de kwartfinale van de nacompetitie op het programma. Blauw Wit werd met de bus onthaald door de zingende plaatselijke jeugd. Voordat de wedstrijd begon werd er een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van Willem Hollander, vader van trainer Bert Hollander. Op vrijdagavond bij de uitvaart werd de familie Hollander gesteund door bijna de gehele selectie van Blauw Wit. Het toont de hechte samenstelling van selectie en staf, met een gezamenlijk doel om terug te keren in de 1e klasse via de nacompetitie. Bij de bezoekers ontbraken Jens de Jager, Guido Bemelmans en Pavel Usakov in de selectie.

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat Blauw Wit het initiatief nam en dat Bedum de bal liet aan de bezoekers uit Leeuwarden. De thuisclub speelde voor lijfsbehoud, maar liet eigenlijk geen moment zien dat het een klasse hoger acteert. Blauw Wit kreeg in de openingsfase mogelijkheden, echter werden er geen opgelegde kansen gecreëerd. De eerste grote kans was voor Bedum. De rechtsbuiten kon met de bal af op keeper Kevin Wilpstra. De afronding liet te wensen over, want de bal verdween simpel in de handen van de doelman. In het tweede kwartier van de eerste helft ging Blauw Wit iets teveel mee in het spel van Bedum en raakte het vaak de bal kwijt via een lange bal. Na de drinkpauze namen de gasten via verzorgd positiespel de teugels weer in handen.

Kayin Kleefstra opende de score op aangeven van Sjorick Bootsma, 0-1! Op slag van rust zorgde aanvoerder Bob Schepers voor een mokerslag bij de thuisploeg. Op een bekeken hoge pass van Dion Rooze na een corner kon de aanvaller keihard uithalen richting verre hoek, 0-2!

Na rust bleef Blauw Wit druk zetten op de tegenstander en kon Floris Boonstra na breed leggen van Wiebe Bakker aantekenen voor het volgende doelpunt, 0-3! Bedum kreeg in de tweede helft nog een goede kans. Het schot van een van de aanvallers van de thuisclub werd stijlvol gepakt door Wilpstra. De koek was nog niet op voor de gasten. Linksback Bas Koetstra was op avontuur in het strafschopgebied van de opponent en was niet zelfzuchtig. Hij legde de bal terug op Arjen Boonstra, die haalde hard uit, 0-4! Wiebe Bakker was de volgende die Bedum pijn deed, op een lage voorzet van Schepers kon hij simpel binnen tikken, 0-5! Floris Boonstra gaf een assist op broer Arjen voor de 0-6! Een kwartier voor tijd werden de gebroeders gewisseld voor Ferron Prosje en Stefan Kempenaar. Laatstgenoemde kwam lang niet uit voor Blauw Wit na een knieblessure. Hij moest zich richten op volgend seizoen, maar door een voorspoedig herstel en veel trainen werd hij beloond met een invalbeurt. Schepers stak Prosje weg, die koel bleef en de eindstand op het scorebord zette, 0-7!

Een unieke uitslag in een nacompetitiewedstrijd was het resultaat. Bedum degradeert hierdoor met een behoorlijk pijnlijke nederlaag op eigen veld naar de 2e klasse. Typerend was het wellicht dat de degradant zonder kaarten de wedstrijd eindigde. Blauw Wit gaat volgende week met een behoorlijke dosis zelfvertrouwen de strijd aan tegen Drenthina. Zij wonnen na een 0-0 gelijkspel de strafschoppenserie tegen BCV. Fusieclub FC Bergum speelt hierdoor volgend seizoen in de 2e klasse zaterdag. De andere halve finalisten zijn DESZ en VEV. De laatste ontmoeting tussen Blauw Wit en Drenthina in competitieverband eindigde overigens in 5-1 voor de Leeuwarders op 12 november 2016. Bob Schepers en Floris Boonstra scoorden beide een treffer, net als onder andere Dennis van der Ree.