Blauw Wit ’34 Jo17-1 behaalt nacompetitie voor promotie naar de 3e Divisie.

18 mei 2019 10:25

Accommodatie

Onbekend

Blauw Wit Jo17-1 – SV Bedum Jo17-1, 2-2 (1-1)

In de één na laatste speelronde zijn de kaarten in de 4e Divisie H al zo goed als geschud. LSC, de tegenstander van volgende week, is kampioen en VV Heerenveen gaat de nacompetitie in. Door tegen Bedum minimaal gelijk te spelen zou ook Blauw Wit het spelen van de nacompetitie veilig stellen.

De uitwedstrijd tegen Bedum dateert alweer van 6 oktober 2018, toen er met 4-1 werd verloren. Na die wedstrijd bungelde Blauw Wit ergens onderin de middenmoot en Bedum stond toen zelfs tweede. Het contrast met die periode is inmiddels groot, daar waar Blauw Wit een heel goede serie wist neer te zetten kon Bedum de goede vorm van de eerste seizoenshelft niet vasthouden. Dat betekende dat zij afgelopen zaterdag naar sportpark Wiarda vertrokken met de wetenschap dat het seizoen er al zo goed als op zit.

De wedstrijd begon erg goed voor Blauw Wit, in de achtste minuut wist rechtsback Rik net over de middenlijn de bal te onderscheppen. Na een goede dribbel wist hij ook nog eens Rens alleen voor de keeper te zetten. De afronding was vervolgens een koud kunstje, wat de 1-0 betekende. Na de 1-0 probeerde Blauw Wit de stand verder uit te breiden en via een goede opbouw aan de linkerkant wist Thomas de rechts opkomende Pieter te bereiken die na een voorzet de bal bij Yorben zag uitkomen. Hij schoot vervolgens tegen de keeper aan. Ondanks het goede spel in de beginfase door Blauw Wit wist Bedum steeds beter in de wedstrijd te komen. Na een niet goed weggewerkte bal en vervolgens ook niet goed ingrijpen door Blauw Wit scoorde Bedum de 1-1 met een schot van een meter of dertig over de keeper in de verre hoek. Ook na de 1-1 probeerde Blauw Wit wel om te scoren en waren ze een aantal keer dichtbij, onder andere met een mislukt lobje van Daan en twee kopballen tegen de lat van Jasper. Toch gingen beide ploegen de kleedkamer in met een gelijke stand.

Na de rust was het goede spel van Blauw Wit ver te zoeken, het was voor de jongens lastig om weer in het ritme te komen, omdat Bedum dat goed wist te verstoren. Het combineren van de eerste helft door de thuisploeg was in het begin van de tweede helft meer voor het team uit Bedum weggelegd. Dat resulteerde in een aantal reddingen van Job en corners voor Bedum die goed weggewerkt werden door de verdediging van Blauw Wit. Twintig minuten voor tijd ging het toch mis, de rechtsbuiten van Bedum scoorde door naar zijn linkerbeen te kappen en de bal laag in de verre hoek langs Job te schieten. Blauw Wit wist dat ze aan één goal genoeg zouden hebben, maar aangezien ze de tweede helft meer moeite hadden met het creëren van kansen leek het een lastig verhaal te worden. Na een aantal wissels – er ging onder andere een verdediger uit voor een middenvelder om zo de druk op Bedum verder op te voeren – wist Blauw Wit eindelijk weer gevaarlijk te worden op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde niet in heel grote kansen, maar het leverde wel een corner op die Yorben op het hoofd van de inlopende Thomas wist voor te zetten. Thomas scoorde hiermee de 2-2 wat nacompetitie betekende. De overige zeven minuten werden door de beide teams rustig uitgespeeld aangezien ook Bedum wel kon leven met een puntendeling.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen kampioen LSC, de week erop de nacompetie om promotie naar de 3e divisie.