3 - 1

SC Berlikum E1

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 09

22 november 2014 12:45

Zaterdag speelde E2 de return tegen Berlikum, nog steeds zonder de geblesseerde Jolmer. Blauw Wit creëerde al snel enkele kansen, maar wist niet te scoren. Het doelpunt viel juist aan de andere kant,toen Berlikum vanuit het niets wist te scoren. Hierna kreeg Blauw Wit meer grip op de wedstrijd. Marnik en Benk hielden samen met keeper Symon de boel achter dicht. Er waren diverse doelpogingen van o.a. Patrick, Alec, Twan en Rienk, maar tot doelpunten leidde dit eerst niet. E2 probeerde wel goed te combineren en wist ook enkele mooie aanvallen op te zetten. Na weer zo’n aanval scoorde Twan de gelijkmaker. Telkens wanneer Blauw Wit goed samenspeelde, ontstond er gevaar. Zo kwam Christian enkele keren op rechts goed door, waarna er een voorzet vanaf de achterlijn volgde. Uiteindelijk was het Patrick die met een schot de keeper van Berlikum wist te verschalken en E2 op voorsprong zette. Met deze voorsprong gingen de jongens de rust in.
In de tweede helft golfde het spel heen en weer zonder dat er veel kansen voor beide ploegen uit voortkwamen. Tegen het einde van de wedstrijd was het Christian die bij de tweede paal alert een voorzet vanaf de linkerkant binnentikte en zo de eindstand op 3-1 bracht. De jongens van E2 hebben laten zien dat ze goed kunnen voetballen als er samengespeeld wordt. Dit moet naar de volgende wedstrijden vastgehouden worden.