Mannen zaterdag, 1, 1e klasse E

17 oktober 2015 15:15

Scheidsrechter

Souhuwat, P.M.T.P.

Van de drie nieuwkomers in de eerste klasse E presteert de thuisclub naar behoren. Zes wedstrijden gespeeld en er staan reeds 12 punten op het conto. Dat er twee keer van een Friese opponent werd verloren, Balk en Veenwouden pakten elk een driepunter van de Leeuwarders, was niet echt nodig. Hoewel beide geen onbekenden zijn, liggen de accenten in deze klasse toch anders. Tijdens het seizoen 2010-2011 ontmoetten de Groningers en de Friezen elkaar voor het laatst. In Ten Boer werd het 22 januari 2011 3-0 voor de thuisclub, terwijl Blauw Wit op 14 mei middels een 2-1 overwinning de drie punten bij kon schijven. De vraag hoe de hernieuwde kennismaking zou gaan verlopen was derhalve gerechtvaardigd.

Na een verkennende fase, waarin de Leeuwarders het meeste balbezit hadden, kwam de thuisclub via Greogoria op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant zaaide over alles en iedereen heen en verdween via de tweede paal achter de kansloze doelman Harmsma. Een echte kunststoot zoals Raymond Ceulemans, even Googlen wie dit is, die alleen op het groene laken kon leggen (1-0). Blauw Wit hield de touwtjes in handen, maar zag schoten van Ganzevoort en Boonstra over het Groninger doel verdwijnen. Na een kleine 25 minuten verscheen Omlandia twee keer gevaarlijk voor het Friese doel. Een voorzet van Haan werd kordaat door Waterlander weggebokst en twee minuten later moest hij een van richting veranderd schot van Scholma onschadelijk maken. Oosterbeek meldde zich met een knal die het doel ruimschoots miste. Aan de andere kant miste het aanvalspel van de thuisclub de angel om het Harmsma echt moeilijk te maken. Toen hij vlak voor rust een pegel van Musliu lost liet was er niemand van de gastheren aanwezig om te profiteren.

Omdat Blauw Wit de zaken verdedigend goed op orde had, kwam hun doel niet echt in gevaar tijdens de tweede helft. Aanvallend liet men echter weinig tot niets zien. De eindpass was erg slordig en kansen vielen er niet te noteren. Of het moet de combinatie Boonstra Greogoria zijn geweest die werd afgevlagd. Omlandia probeerde het wel maar ook hier gaven de voorwaartsen niet thuis. Met de rappe en handige Kleefstra voor Musliu probeerde Kees Jansen de blauwwitte aanval van nieuwe impulsen te voorzien. Dit leverde niet, zoals een week eerder tegen Groen Geel, het verwachte rendement op. In de extra tijd kreeg Loer de kans om beide partijen in evenwicht te schieten. Hij miste en daardoor was dat ene curieuze doelpunt van Greogoria goed voor de drie punten. Via de app was het voor het eerst mogelijk om de Man of the match te kiezen. Zo’n 25 bezoekers maakten hier gebruik van. Het spande er om. Doelpuntenmaker Greogoria mocht de bloemen in ontvangst nemen.

Verslag: Douwe Drijver

Foto´s: Edwin Westland