Scheidsrechter

Winkel, T.R.

Accommodatie

Onbekend

Voorzichtigheid voerde de boventoon tijdens de eerste helft. En omdat er aan beide kanten veel balverlies werd geleden kon de eerste helft de vele toeschouwers niet echt boeien. Toch vielen er aan beide kanten kansen te noteren. De eerste was er voor de thuisclub. Op een snel, door Sewgobind genomen vrije trap, werd door Greogoria attent gereageerd. Keeper Altenburg doorzag het gevaar en greep succesvol in. Na balverlies van Ganzevoort probeerde Altena vanaf zo’n veertig meter Waterlander te verschalken. Het schot was echter niet nauwkeurig genoeg en belandde drie meter naast het beoogde doel. De gastheren waren daardoor niet ongelukkig. Na over en weer plichtmatig geschuif produceerde Greogoria  na 25 minuten slechts  een rollertje, waarvan Balk niet wakker van hoefde te liggen. Net nadat Musliu vanaf de rand van de zestien hopeloos over had geschoten, kwamen de Gaasterlanders wel heel gelukkig op voorsprong. Tijdens een scrimmage caramboleerde de bal via Oostra achter de kansloze Waterlander (0-1). De thuisclub leek twee minuten later op gelijke hoogte te komen toen Musliu een voorzet van Domingos Vemba in een keer op de slof nam. Heel Balk haalde opgelucht adem, omdat de bal rakelings naast ging. In de slotfase van de eerste helft probeerde Johan Geertsma het nog eens van afstand. De veilige handen van de Blauw Wit keeper waren echter het eindstation. Karst Geertsma had eveneens geen succes, want zijn inzet eindige op het uitgestoken been van Waterlander. Hierdoor bleef de hoop op een beter resultaat bij de Leewarders overeind.

De tweede helft was van hoger voetbal gehalte. De eerste kans was voor de op de counter loerende bezoekers. Een voorzet van Reitsma werd door Wybren Altenburg rakelings langs de kruising van paal en lat geknald. De hoofdstedelingen lieten zich ook niet onbetuigd en Balk ontsnapte aan de gelijkmaker toen Musliu een voorzet van Greogoria op een haar miste. De tegenstoten van de gasten bleven gevaarlijk. Waterlander liet opnieuw zien, dat hij een prima stand in voor de geblesseerde Dijkstra is. Zijn snelle optreden voorkwam, dat Deinum de 0-2 op het bord kon zetten. Met Oostra als spits gingen de Leeuwarders in de achtervolging. In een tijdsbestek van 10 minuten creëerden ze een aantal kansen die niet door Musliu, schot recht op de keeper, Greogoria, een kopbal welke door Altenburg katachtig uit de hoek werd getikt en Kleefstra, rollertje voorlangs, werden verzilverd. Aan de andere kant hield de overal aanwezige v.d. Ree, hij kreeg na afloop terecht de bloemen van de Supportersvereniging aan geboden, Johan Geertsma van een treffer af. Invaller Bouma vond de sterk keepende Altenburg op zijn weg toen hij in de 85e minuut keihard vanuit de draai inschoot. In de extra tijd besliste Johannes Altena de wedstrijd toen de captain van Blauw Wit hem bal pardoes voor de voeten schoot (0-2). Bij de gastheren waren de druiven zuur. Ze hadden een gelijkspel verdiend. Het scoren lukte echter niet en daardoor namen de gasten de drie punten mee naar Gaasterland.

Een verademing deze middag was het optreden van arbiter Winkel. Hij zal ongetwijfeld een vette acht van de rapporteur op zijn cijferlijst hebben gekregen. Daar zullen een aantal collega’s in het betaalde voetbal, nee namen noemen we niet, slechts van durven dromen. Hij was onopvallend aanwezig en dat zijn de beteren.

Scoreverloop:

33e min.     0-1     J. Oostra (eigen doel)

90+4 min.  0-2     Johannes Altena

Scheidsrechter: T.R. Winkel

Verslag: D.S. Drijver.