Mannen, 1, Groep 3 54

29 augustus 2015 15:15

Scheidsrechter

Vredevoogd, J

Toegegeven, KHC (Kampen), de amateurs van Heerenveen en Urk zijn geen tegenstanders die je zo maar aan de kant zet. De manier waarop de Leeuwarders uitgeschakeld werden was voor de achterban ronduit teleurstellend. Op voorhand weet men, dat wanneer er een trede hoger gespeeld wordt, naast technische bagage ook meer beleving, inzet  en acceptatie van iedereen verwacht wordt. Vooral aan de laatste drie zaken ontbrak het bij meerdere spelers. Daar zal de komende tijd hard aan gewerkt moeten worden, wil het vlaggenschip zich in de Eerste Klasse gaan manifesteren.

-Tegen de Kampenaren was de eerste helft nauwelijks het aanzien waard. Beide teams grossierden in foutieve passes en de thuisclub mocht blij zijn, dat de bezoekers constant het doel op een voor hen verkeerde plaats zochten. Bovendien greep Dijkstra een aantel keren resoluut in waardoor de brilstand lange tijd op het scorebord bleef staan. Na een kwartier mocht Musliu namens Blauw Wit op aangeven van Sewgobind vanaf een metertje of twintig ongehinderd aanleggen. De bal suisde twee meter naast het doel. Daarna waren de kansen voor de bezoekers. Diender, Tuncer en invaller v.d. Vlist hielpen enkele riante mogelijkheden om zeep. De gastheren kregen twee kansjes die door Miftari en Greogoria net niet verzilverd konden worden. Op het moment, dat de eerste toeschouwers richting thee of koffie gingen, sloeg Tuncer toe. Ganzevoort en Dijkstra grepen te laat in waardoor het  in de 41e minuut 0-1 werd.

-Tijdens de tweede helft liet de thuisclub zien, dat het wel degelijk kan voetballen. Eerst moest Dijkstra echter aan de bak om de nul tegen twee te voorkomen. Het ging hem goed af. De combinatie Kleefstra Musliu werd door laatstgenoemde subtiel afgerond. Het centrale duo uit Kampen stond van het mooie weer te genieten en toen was er voor de keeper ook geen houden meer aan (1-1). Hierna kenden de Leeuwarders een sterke periode. Een schot van Kleefstra werd geblokt en een claim van Oostra werd niet met een strafschop gehonoreerd. Er was bijna een uur gespeeld toen Miftari de paal raakte en  een schot van Kleefstra via de hak van een tegenstander slechts een corner werd. Twintig minuten voor tijd werd het heel ongelukkig 1-2.  Een vrije trap van Tuncer spatte via de muur hoog op. Dijkstra kwam niet resoluut van zijn lijn en via het achterhoofd van v.d. Vlist spatte de bal in het doel. In de slotfase probeerde Blauw Wit de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet. Kleefstra had nog een mogelijkheid, maar Dijkstra, de keeper van KHC heet toevalligerwijs ook zo, greep attent in.

-De tweede wedstrijd tegen de amateurs van Heerenveen leverde ook geen puntenwinst op. Op woensdag 26 augustus, toen Friesland door regen en harde wind geteisterd werd, gingen de Leeuwarders roemloos ten onder in het Friese Haagje. De eindstand van 6-0 spreekt duidelijke taal.

-Hoofdklasser Urk had aan de winst genoeg om de tweede ronde van de beker te bereiken. De bezoekers startten voortvarend en na twee minuten lag de 0-1 reeds achter Dijkstra. Van Slooten reageerde attent op een lage voorzet vanaf links. Hakvoort leek 120 seconden later de marge te verdubbelen, maar de Jong zette op tijd zijn voet tegen de bal. De openingsfase bleef voor de gasten. Hun rappe aanvallers snelden keer op keer langs de lijn en de voorzetten bezorgden de blauwwitte verdedigers de nodige hoofdbrekers. Het Leeuwarder bastion kraakte in al haar voegen. Ondanks de kansen die de Boer, Hakvoort en Snoek kregen, slaagden zij er niet in de marge te verdubbelen. Toen Urk was uitgeraasd konden de gastheren regelmatig in voorwaartse richting gaan denken. Een schot van Musliu, hij werd door Miftari goed in stelling gebracht, ging via de lat over. Vlak voor rust werd het op curieuze wijze 0-2. Uit een corner slaagde de thuisclub er niet in om de bal goed weg te werken. Ondanks een goede safe van Dijkstra en het redden op de doellijn van Wagenaar, frommelde de Boer de bal over de lijn. Wel of geen buitenspel, de arbitrage keurde de treffer goed.

-De tweede helft had niet veel meer te betekenen. Even leek het spannend te worden toen Nagel in de 56e minuut een lage voorzet van Kleefstra achter zijn eigen doelman prikte (1-2). Urk bleef echter de zaak onder controle houden. Twee doelpunten van Hakvoort zorgden er voor, dat de bezoekers onbedreigd de tweede bekerronde bereikten. Eindstand 1-4.

Blauw Wit begint a.s. zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Viboa uit Winsum (Gn.). Veel succes toegewenst.

Verslag: D.S. Drijver.

Wedstrijd beelden van Blauw Wit´34 - Urk.