Blauw Wit ’34 E3 naar de volgende bekerronde

... (schot)
49'

E-pupillen, E3, Groep 1 27

7 september 2015 18:45

Blauw Wit E3 was voor de beker ingedeeld bij Lac Frisia E4, Leovardia E3 en Drachtster Boys E3. Deze laatste is een goede bekende uit het afgelopen seizoen bij de F-pupillen. De eerste wedstrijd was tegen Frisia. Blauw Wit had aan het eind van de eerste helft een comfortabele voorsprong. In de tweede helft verslapte E3 enigszins waardoor Frisia met een paar doelpunten weer in de wedstrijd kwam. E3 werd zo wakker geschud, schakelde een tandje bij en wist de wedstrijd met 10-3 winst af te sluiten. Hierna volgde de wedstrijd tegen Leovardia. Blauw Wit begon goed, maar Leovardia wist na enkele minuten uit het niets de 0-1 te scoren. Hierdoor was E3 direct weer bij de les en scoorde direct na de aftrap de gelijkmaker. De jongens begonnen te combineren en Leovardia kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Blauw Wit wist het overwicht in de eerste helft echter maar uit te drukken in drie doelpunten. In de tweede helft zette E3 goed door en wist de score uit te breiden. Leovardia probeerde tegengas te geven en wist zo nu en dan een tegenaanval op te zetten, maar miste precisie in de afwerking. Ook stond de verdediging van Blauw Wit goed. Na een handsbal kreeg Leovardia een vrije trap in de buurt van de goal, die met een mooi schot verzilverd werd. Verder liet E3 het niet komen. Ook na diverse positiewisselingen breidde Blauw Wit de score uit, die eindigde bij een slotstand van 10-2.
De laatste wedstrijd tegen de Drachtster Boys gaat Blauw Wit fel van start. De tegenstander wordt onder druk gezet en de jongens gaan combineren. In de derde minuut onderschept Ruben de bal op het middenveld en speelt Dylan aan. Die draait weg van zijn tegenstander en schiet de bal onhoudbaar voor de keeper in de hoek. In de 7e minuut verovert Dylan de bal en tikt die door op Timo. Via een kaats met Dylan krijgt Timo weer de bal en vrij voor de goal schiet hij de 0-2 binnen. Drachtster Boys valt ook aan en geeft Romijn, Robin en Mike achterin en op het middenveld veel werk. Op de flanken zijn ook afwisselend Randy, Ruben, Timo en Dylan aan het storen. Drachtster Boys wordt echter zelden gevaarlijk en altijd staat keeper Benjamin goed opgesteld. Blauw Wit krijgt in de eerste helft nog verschillende kansen om de score uit te breiden, maar bij de rust staat nog steeds de 0-2 op het scorebord. In de tweede helft blijft E3 aanvallen en ook nu zijn er weer kansen, zoals een vrije trap van Mike, een schot van Ruben op de paal, een schot van Timo dat net over gaat. Robin en Romijn komen zo nu en dan mee op om de aanval te versterken. In de 32e minuut komt een uittrap van Benjamin via Dylan bij Timo op links terecht. Zijn voorzet wordt door een speler van Drachtster Boys ongelukkig in eigen goal gewerkt: 0-3. Hierna laat Blauw Wit de Boys wat meer komen, de vermoeidheid slaat ook een beetje toe en Benjamin moet enkele keren ingrijpen. Na een aanval van de Drachtster Boys werkt Mike de bal weg, die op het middenveld weer door een tegenstander opgepikt wordt. Randy verovert de bal en begint een rush naar het vijandelijke doel. Met de tegenstander op de hielen probeert hij de bal over de keeper heen te spelen, maar die weet de bal nog net over te tikken. Even later speelt Mike Randy in de diepte aan die opnieuw tot een schot komt, maar weer weet de keeper net te redden. In de laatste minuut weet de Drachtster Boys toch nog een treffer te maken, waardoor de eindstand 1-3 wordt. Hiermee is Blauw Wit door naar de volgende ronde.