Kwekerijleane 2 A
9041ER
BERLTSUM
tel. 0518-461606

Precies zoals vorige week tegen Tzummarum werden er vandaag uit tegen Berlikum ook weer kansen genoeg gecreëerd. Het resultaat was dan aan het einde ook een lekkere 2-3 overwinning. Maar het bleef wel tot het einde toe spannend omdat Blauw Wit verzuimde om te scoren. Het was eigenlijk ook een beetje een gelukkige, maar wel een verdiende, overwinning omdat het Berlikum bij een aantal momenten in de wedstrijd echt meezat. De toeschouwers werden in ieder geval verwend met een spannende pot voetbal. Het eerste kwartiertje was het Blauw Wit wat de klok sloeg Het was duidelijk dat Blauw Wit meer op zoek was naar een overwinning dan de tegenstander. Een schot van Fenna en een net te scherpe voorzet van Rense op de vrijstaande Thomas waren de eerste wapenfeiten. Een harde corner van rechts leek iedereen vlak voor de goal de passeren. Echter niet de de voet van de bij de tweede paal ingelopen Thomas. Hij schoot de bal strak en met vertrouwen tegen het net 1-0. Blauw Wit werd na een goede eerste 15 minuten slordig. De ruimtes tussen de middenvelders en verdediging en voorhoede werden te groot. Daardoor ontstond er veel ruimte. Daardoor kreeg Berlikum een grote kans die ze niet onbenut lieten. Ze schoten de bal hard binnen 1-1. De gelijkmaker was een feit. Een aantal keer als onze spelers een speler van Berlikum voorbij speelde dan werd er nagetrapt. Hier werden de spelers van Berlikum een aantal keer op gecorrigeerd door de coaches van Blauwwit en niet zonder reden. Want Maxim kreeg de bal en werd van achter getorpedeerd en kwam erg lelijk terecht. Hij schreeuwde het uit en helaas moest hij het veld verlaten en gelijk door naar het ziekenhuis. Het leek op een gebroken arm. Het bleek een breuk in de elleboog. 4 weken in het gips. Maar zo zie je dat ook de coaches van het jeugdvoetbal een opvoedkundige taak hebben. Als je voorbij wordt gespeeld dan schop je geen speler vanachter. Doe je dat wel dan word je gewisseld. De spelers waren hier wel van geschrokken. Er waren voor rust voor beide ploegen nog wel wat kansjes, maar er werd niet meer gescoord. Ruststand 1-1. Tijdens de rust was het stil in de box. De spelers besloten voor Maxim deze wedstrijd te gaan winnen en met de yell: 321 MAXIM! Werd het lot van Berlikum bezegeld. Tot op dat moment was de Blauw Wit defensie nog niet echt in gevaar geweest. Behalve door onnauwkeurigheid van Blauw Wit zelf. Helaas kwamen we daardoor ook 2-1 achter. Na een verkeerde pass kwam Berlikum in bal bezit en door een verdwaald schot op goal caramboleerde de bal over de doellijn. 2-1 Berlikum. Maar gelukkig hebben wij de onuitputtende Fenna. Fenna speelde een goede wedstrijd. Ze speelde op het middenveld en daar vocht ze voor iedere bal. Een echt voorbeeld voor het team. Fenna (2 goals) en Rense ( 3 assitst) kregen het op dat moment op hun heupen. Rense speelde de bal snel in waardoor Fenna met haar doorzettingsvermogen de bal over de lijn liep/ schoot. 2-2. Het geloof kwam weer terug. Eerder kwam de scheidsrechter naar ons toe en zei dat hij 2 minuten eerder zou stoppen. We vroegen hoe laat is dat dan? Hij zei 11:30. Dit had te maken met het speelschema van de dag en door de lange blessurebehandeling van Maxim. We zeiden prima maar dan geen time out. Dat was akkoord Na wat gemiste kansen over en weer zoals een mooi schot op de paal van Merijn en van Xavi speelde Rense snel Fenna in die met een afstandsschot 1 minuut voor tijd de winnende 2-3 binnenschoot. Wat een ontlading. Het team had woord gehouden. We winnen deze wedstrijd voor Maxim. Met nog 1 minuut op de klok moesten we nog even volhouden. Om half 12 zou de scheids afluiten en je raad het al dat deed hij niet. Hij liet nog 3 minuten doorspelen. Toen we hem daar op wezen zei die alleen deze corner nog. En je raad het al dat was een gevaarlijke corner, met een hard schot op goal werd het bijna 3-3. Maar wij hebben Bram op goal die weer een cruciale redding maakte. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af waardoor we met 3 punten naar huis gingen. Maar wel 3 punten met een smetje erop. Want Maxim onze kampioen moeten we zeker 4 weken missen. We wensen hem beterschap en hopen dat hij ons blijft aanmoedigen want we hebben ook Maxim nog steeds heel erg nodig.