Ublingaplantage 6
8939EZ
LEEUWARDEN
tel. 058-2122330

Voorafgaand aan dit verslag moet ik melden dat ik ervoor had gekozen om vorige week geen verslag te schrijven omdat de frustratie van het verlies mij erg hoog zat. Niet omdat we verloren hebben maar omdat we steeds tegen teams spelen die een aantal sterkere spelers in het veld laten meespelen. Ook tegen Franeker JO11- 2 was dit het geval en dan gaat het niet om 1 speler wat ik nog kan begrijpen maar om 3 spelers die daar niets te zoeken hebben. Maar goed Mourinho zegt altijd niet kijken naar de laatste wedstrijd want die is gespeeld. Kijk naar de volgende wedstrijd. Dat is het enige wat telt. Revanche tegen het altijd lastige Terschelling. De stand in onze poule was wat scheef omdat we derde staan maar met een doelsaldo van -3 wat natuurlijk best gek is met 6 punten uit 3 wedstrijden. Maar vandaag stond in het teken van revanche. Terschelling had van ons met 17-2 gewonnen maar ook daar zaten er toen oudere spelers in het team. Wij moesten na onze eclatante maar mooie overwinningen bij Berlikum en SJO Tzummarum en ons verlies bij Franker de competitie een goed vervolg geven. Want vorige week hadden we met 6-1 verloren. Dit ondanks de goede wil, strijdlust en bedoelingen van onze toppers. In deze wedstrijd hadden we de beschikking over een paar een super invaller genaamd Michel. Rust aan de bal plus afmakerskwaliteiten en ja zelfs assists op onze jongens en meisje dus dank daarvoor. We begonnen enigszins zonder beleving aan de wedstrijd tegen een team wat we op papier gewoon moeten kunnen hebben. Er was gelijk wel een leeuwarders overwicht op het overigens prachtige Sportpark van Blauw Wit. Het overwicht konden we gelukkig ook in goals omzetten. Bij rust stond het 9-0 voor Blauw Wit. Onze revanche hebben we gehaald. Maar nu ging het om het doelsaldo weer opkrikken. Want de koploper staat op +19 dus dit was het moment om in te lopen. Dit gaven we ook aan. Maar in de tweede helft bleef Terschelling achterin hangen. Veel schoten van 'buiten de 16' of er net binnen gingen voorlangs of over het doel. Paal en lat stonden constant in de weg. Maar ook de keeper van Terschelling hielt de bal regelmatig uit zijn doel. Je ziet wel dat het trainen op goed druk zetten, schieten (om te scoren) en oog hebben voor elkaar steeds nadrukkelijker in het spel terugkomt. De tweede helft hebben we ons niet genoeg beloont. Maar je ziet dat het team groeit. En dat is uiteindelijk de mooiste beloning. Onze spits Thomas scoorde vandaag 6 doelpunten. Floris scoorde vandaag zijn eerste doelpunt. En wat voor een doelpunt een echte spits goal. Fenna onze allround speelster stond overal. Ze was verdediger en later moest ze op het middenveld en later in de spits. Chapeau dat ze zich zo opoffert voor het team. Bram deed weer wat die moest doen. Onze aanvoerder Xavi schoot van afstand een bal letterlijk dwars door het net. Met een 12-1 eindstand mogen we enorm tevreden zijn. Een mooie zege waar niets op af te dingen viel. Maxim was geblesseerd, maar was wel komen supporteren verder was Renze toch aanwezig ondanks dat hij op vakantie ging. Dank daarvoor. In de vakantie zullen we doortrainen. Nou nu vakantie vieren & op naar de koploper op 6 mei.