C-junioren zaterdag, C1, D

12 september 2015 10:30

Scheidsrechter

Grouw, B.J. de

Na het eerste gelijkspel uit tegen WSV Apeldoorn moest C1 nu tegen SC Enschede thuis. Sc Enschede had vorige week thuis met 0-1 verloren van Frisia. Er was uiteraard informatie via Frisia verzameld:het bleek dat sc Enschede een goed voetballende ploeg was maar wel met acties om de tegenstander uit het spel te halen.

En dat bleek al snel, vooral het middenveld van sc Enschede voetbalde voortreffelijk en de eerste 10 minuten waren voor hun. Ook bleek de tegenstander veel aan shirtjes en broekjes te trekken waarbij vooral de aanvallers Thomas, Mark en Ferdinand het moesten ontgelden.

Maar na 10 minuten nam Blauwwit het heft in handen hetgeen tot grote kansen leidde. 25 minuten lang was Blauwwit beter en er waren een paar zeer mooie combinaties te zien, het team ontwikkelt zich zichtbaar! De rust werd dan ook bereikt met een terechte 1-0 voorsprong. De goal kwam uit een situatie waar bewust bij de trainingen aandacht aan was besteed.

De tweede helft begon eerst weer met een sterker sc Enschede, ons middenveld (Wesley, Jurran en Niels) en achterhoede (Tygo, Joost, Lester en Rens) gaf echter geen krimp. Kansen waren er dan ook niet voor de tegenstander. En bij afstandschoten is Stijn alert. Nadat Blauwwit toch een keer niet alert genoeg uitverdedigde maakt sc Enschede wel gelijk via een onhoudbaar afstandschot. En toen begon het half uurtje van de voorhoede en in het bijzonder voor Mark. Hij scoorde een onvervalste hattrick waardoor de eindstand 4-1 werd. De opa en oma van Mark zaten op de tribune en glommen van trots. Mark kan voorlopig bij zijn opa en oma niet meer stuk. Er was ook nog een mooie uitgespeelde buitenspelgoal, het had zo maar 5-1 kunnen worden.

De uitslag is des te knapper omdat Niels (na een forse actie van de tegenstander) geblesseerd het veld moest verlaten. Niels is in een geweldige vorm op het middenveld. Na snelle tactische aanpassingen van Fedrik en Brian (Erik linksbuiten, Mark in de spits, Jorrit rechtsbuiten en Thomas naar het middenveld) stond het team echter goed en lieten ze zien voor hun geblesseerde teamgenoot te willen knokken. Na de wedstrijd stond C1 zelfs enkele uren boven aan in de 2de divisie.

In de loop van zaterdagmiddag kwam het bericht dat we Niels de komende weken zullen moeten missen. Als spelers, trainers en ouders wensen we Niels een voorspoedig herstel toe.

Voor de wedstrijd ontvingen alle spelers en de leiders een polo shirt aangeboden door kledingzaak herenmode Jan Eringa.

Jan Eringa kleedt mannen sinds 1907, en Blauw Wit C1 sinds 2015!

Echt top dat de moeder van Jorrit dit geregeld heeft. Deze schitterende polo’s verhogen de saamhorigheid en uitstraling van C1. Een foto van het team met de polo’s volgt deze week.

En wat ook niet onvermeld mag blijven, zowel Brian als enkele spelers gingen zaterdagmiddag bij Frisia Genemuiden C1 bekijken, even de tegenstander analyseren, heel slim!