C-junioren zaterdag, C1, D

5 september 2015 12:00

Scheidsrechter

Schol, G.C.

De eerste wedstrijd in de 2e divisie, WSV C1 uit in Apeldoorn. De wedstrijd begint om 12 uur, het vertrek met de busjes is om 9.30. En dus wordt er onderweg professioneel gegeten met de 3 b: boterhammen, bontbijtkoek en bananen. Sommige spelers gaan slapen, professioneel of te laat op bed?

De opening van het nieuwe seizoen is een gezamenlijke line- up. Wel jammer dat onze jongens van de andere kant van het complex moeten komen...

Maar, als de wedstrijd eenmaal start begint C1 zeer goed en fel. Het veldspel van WSV verloopt misschien iets soepeler, kansen voor de tegenstander zijn er niet. Wel voor ons eigen team. De linies staan goed, de achterhoede geeft niets weg, het middenveld compact en de voorhoede is levensgevaarlijk. Jorrit, Mark, Niels en Erik zijn keer op keer hun tegenstanders te snel af. Na een aantal zeer goede kansen staat het dan ook bij rust 0-2 voor Blauwwit.

Het begin van de tweede helft levert echter vanuit het niets een mooie aanval van WSV op die afgerond wordt met een onhoudbare kopbal. 1-2! Blauwwit gaat echter verder met goed voetbal en zorgt voor een tussenstand van 1-3 (na meerdere kansen). De tegenstander oogt verslagen en hun beste/ lastigste speler word vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door Lester. Niels schiet op de paal en met kunst en vliegwerk houdt WSV de schade verder beperkt. De enige spanning bij de ouders op de tribune wordt gevormd door zeer vervelende wespen. Eigenlijk vanuit het niets scoort WSV de 3-2. En nadat WSV 1 op 1 gaat spelen achterin valt zelfs vlak voor tijd de onverdiende 3-3.

Uiteraard zijn de spelers, staf en ouders gelijk na de wedstrijd teleurgesteld. Enkele minuten later overheerst echter terecht het  besef dat de spelers en trainers een zeer goed begin hebben gemaakt.