Wedstrijdverslag junioren JG1 zaterdag 18-03-'22 in Uithuizen bij Noordpool-U.F.C. JG1:

tel. 0595-433766

Zaterdag 18 maart stond de tweede ronde van de voorjaarscompetitie op het programma. We waren met acht spelers, Jihan was nieuw in het team. Djustin en Jordy hadden zich afgemeld. G-voetbal SJO Broekster WaldenG-Voetbal Blauw Wit '34 3 – 1 De eerste wedstrijd begon om 13.30 uur. Helaas was Djustin afwezig, daarom stond Deborah op het goal, Senn en Maya achter, Hunter en Jelle midden en Jurjen en Max voor. Na een paar minuten gespeeld te hebben had Jurjen de eerst poging, helaas hield de keeper de bal tegen. Over en weer zijn er diverse pogingen om te scoren maar het wil nog niet lukken, de keeper of een speler weet de bal goed weg te werken. Mooi samenspel van Hunter en Jelle leidt helaas ook niet tot een goal, de voet van de keeper zat ervoor. Ook de diverse corners van beide kanten worden niet benut. Het is dan toch Broekster-Walden die na ruim tien minuten gespeeld te hebben, weet te scoren, 1 – 0. De volgende poging weet Debora tegen te houden door de bal weg te schoppen. Daarop probeert Max te scoren maar hij schiet naast in het net. Jelle weet dan uiteindelijk wel te scoren en de stand is gelijk, 1 – 1. Broekster-Walden probeert via een corner te scoren maar Senn schopt de bal goed weg. In de laatste twee minuten weet Broekster-Walden nog twee keer te scoren en de eindstand is daarmee 3 – 1. Noordpool-U.F.C. – Blauw Wit `34 3 – 1 Bij de tweede wedstrijd tegen Noordpool staat Jelle op het goal. Bij de eerste poging van Noordpool komen we goed weg, de bal gaat ernaast. Vervolgens krijgt Max de kans om te scoren maar hij schiet helaas over het goal heen. De poging van Jurjen, Max en Jihan belandt ook helaas naast het goal. Een corner genomen door Max wordt helaas niet benut. Jurjen schiet nog een keer op het goal maar de bal belandt in de armen van de keeper of de gaat voorlangs. Het is dan toch Noordpool die na tien minuten weet te scoren, 1 – 0. Vervolgens schiet Noordpool op de paal en weet een minuut later toch weer te scoren, 2 – 0. Bij Blauw Wit wordt er gewisseld van keeper, Maya gaat keepen en Jelle gaat het veld in. De poging van Hunter om te scoren lukt niet maar Max weet wel te scoren, 2 – 1. Noordpool schiet nog een keer tegen de paal. Hunter en Jurjen weten helaas ook niet te scoren, de keeper houdt de bal tegen. Het is dan Noordpool die in de laatste minuut nog weet te scoren en daarmee is de eindstand 3 – 1.Kids United / G-Team van FC Groningen – Blauw Wit `34 4 – 1 De laatste wedstrijd is tegen Kids United, Deborah staat weer op het goal. De eerste poging is voor Max, Jelle en Hunter, maar helaas wordt er niet gescoord. Deborah weet een poging van Kids United tegen te houden door de bal weg te schoppen. Kids United weet dan toch te scoren, 1 – 0. Vervolgens probeert Jelle te scoren maar helaas vangt de keeper de bal. Het lukt Jurjen dan toch om te scoren, 1 – 1. De volgende poging van Kids United weet Senn goed te stoppen. Een paar minuten later is het dan toch weer raak voor Kids United, 2 – 1 en een minuut later scoren ze weer, 3 – 1. Blauw Wit heeft ook diverse kansen door Max, Jurjen, Hunter en Jelle, maar de bal gaat er helaas niet in. Kids United weet nog wel een keer te scoren en de eindstand is 4 – 1.

Tekst en foto's: Diana Borninkhof