Zuur verlies voor Blauw Wit ’34 C1 in eerste promotiewedstrijd voor de 2e divisie

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie nr2 3e divisie GH nacompetitie

12 mei 2015 19:00

Scheidsrechter

Mun, G. van

Door de 12-0 winst afgelopen zaterdag is Blauw Wit ’34 C1 definitief op de tweede plaats in de 3e divisie geëindigd. Een meer dan uitstekend resultaat voor een promovendus én uniek in de historie van Blauw Wit ’34. En we kunnen er nog meer (historische) glans aan geven, want de KNVB heeft onze tweede plaats ‘beloond’ met promotiewedstrijden voor een plaatsje in de 2e divisie. In een tweeluik met Olde Veste ’54 mogen we proberen om nog een stapje hogerop te komen.

De eerste wedstrijd spelen we uit in Steenwijk. Dat het niet zomaar een wedstrijd is blijkt ook wel uit de arbitrage. De KNVB heeft een arbitraal trio aangesteld voor deze belangrijke wedstrijd.

Olde Veste vliegt de wedstrijd uit de startblokken. Vanaf de aftrap wordt Maurits op rechts geklopt. De voorzet naar de spits is op maat. Gelukkig is zijn schuiver op doel dat niet en gaat de bal ruim naast.

Maar ook wij hebben al snel een eerste kans. Een verre ingooi van Bauke verrast Olde Veste en Remco kan vrij in de zestien de bal aannemen. De keeper komt goed uit en pareert zijn inzet. De rebound is voor Joost. Ondanks een vrije schotbaan kiest hij ervoor om de bal terug te leggen. Helaas op niemand.

Nadat Olde Veste nog een keer striemend over heeft geschoten krijgen wij de controle over de wedstrijd.

Na een onderschepping van Steinar gaat de bal van Jens naar Jordi. Zijn lage voorzet valt achter de verdediging, waar Bauke en Remco net te laat zijn om het kansje te benutten.

De doeltrap die volgt wordt door Hidde op het middenveld opgevangen. Hij passt de bal naar Bauke die met een schijnbeweging zijn tegenstander in de luren legt. Zijn schot gaat daarna via de keeper net naast het doel.

Als Thimo een lange bal onderschept kunnen we al weer aan onze volgende aanval bouwen. Hij speelt de bal naar Jens die zich langs zijn tegenstander wurmt en vervolgens de bal voorzet op Bauke. Die wint op kracht van zijn tegenstander en schiet vervolgens onhoudbaar voor de keeper de bal in de touwen: 0-1.

Olde Veste is duidelijk even aangeslagen en komt daar in de eerste helft ook niet meer overheen. Wij putten er daarentegen nog meer moed uit en vergroten ons veldoverwicht.

Olde Veste zoekt vaak met de lange bal hun rechterspits, een gevaarlijke en snelle tegenstander. Steinar heeft echte goed grip op zijn tegenstander, waardoor hij weinig in balbezit komt. Toch ontglipt hij hem een keer, waarna Thimo nogal bruusk aan de noodrem trekt. Aanval onschadelijk gemaakt en gelukkig geen kaart.

Maar als de lange bal toch wordt onderschept, kunnen wij aan een nieuwe aanval bouwen. Steinar speelt Jens in het midden aan. De bal gaat naar Hidde, vervolgens schuift Maurits goed in en gaat de bal breed naar Remco. Zijn voorzet wordt door Bauke maar half geraakt en gaat naast het doel.

Met een 0-1 voorsprong gaan we de rust in.

Het goede spel van voor de rust is na de onderbreking in geen velden of wegen te bekennen. Olde Veste is feller en wij winnen voorin en op het middenveld weinig duels meer.

En dan hebben we ook nog de pech dat Olde Veste al binnen vijf minuten weer helemaal terug in de wedstrijd komt. Thimo laat zich te gemakkelijk kloppen, zodat zijn tegenstander een voorzet op maat kan leveren aan zijn spits. Die ontvangt de bal en schiet dan vanaf randje strafschopgebied de bal onhoudbaar voor Chris in het linkerhoekje: 1-1.

Vanaf de aftrap probeert Thimo met een solootje de stand  weer in ons voordeel te zetten. Hij passeert weliswaar drie tegenstanders, maar vervolgens is zijn schot te slap om de uitstekende keeper te verschalken.

Ook wij hebben gelukkig een heel goede keeper in het doel staan. En die bewijst zijn kwaliteiten als Maurits zich verslikt in een diepe (stuiter)bal van Olde Veste. Zijn tegenstander gaat er met de bal vandoor en alleen op Chris af. Die verkleint goed zijn doel en voorkomt daarmee een tegentreffer.

Maurits beschikt over een makkelijke trap en daarmee bereikt hij van eigen helft Bauke in de zestien van de tegenstander. Zwaar gehinderd door zijn tegenstander schiet hij half vallend de bal nog op doel, maar wel net naast.

Olde Veste klopt steeds nadrukkelijker aan onze poort en vaker leidt dit tot overtredingen van onze kant. In de omgeving van de middellijn, prima, maar vlak buiten ons strafschopgebied beter van niet. Toch moet Jens daar aan de rem trekken en mag Olde Veste een vrije trap nemen. Chris zet een driemans muur als eerste barrière neer. De rechte lijn naar het doel is geblokkeerd, Olde Veste kiest voor een bal langs de muur en gelukkig ook net langs de doelpaal.

Met Koen vers in de ploeg krijgen wij hierna een dot van een kans. Joost wint zijn duel op het middenveld en speelt meteen Koen in de diepte aan. Die gaat voorbij zijn tegenstander en alleen op de keeper af. In het één-tegen-één duel is het jammer genoeg de keeper die als winnaar uit de strijd komt.

We naderen de laatste vijf minuten reguliere speeltijd en Olde Veste zet nog eens alles op alles om hun thuisvoordeel met winst uit te nutten. Bij ons gaat de stormvlag hoog in de mast. Het wordt pompen of verzuipen.

Helaas verzuipen. Een vrije trap van Steinar in de allerlaatste minuut wordt opgevangen door een verdediger van Olde Veste. Die schakelt razendsnel om naar een counter door een diepe bal te geven op zijn linkerspits. Die klopt Tygo op snelheid en zet dan voor op doel. Althans, dat denken wij en ook Chris, want die heeft zich al ingesteld op een voorzet. Hierdoor staat hij iets te ver voor zijn doel. De voorzet mislukt volledig, maar wel ten gunste van Olde Veste, want de bal ploft pardoes over Chris heen in de verre bovenhoek. Een lucky, maar daardoor wonderschoon doelpunt: 2-1.

De tijd lijkt voorbij, maar door diverse blessures telt de meer dan uitstekende scheidsrechter er nog vijf minuten bij in de tweede helft.

Daarin krijgen we nog kansjes op een terechte gelijkmaker. Als Bauke net buiten de zestien van Olde Veste met een overtreding wordt gestopt, krijgen we een vrije trap. Steinar is degene die ‘m neemt. Helaas raakt hij de bal verkeerd, zodat die in de Steenwijker muur verdwijnt.

Maar we krijgen nog een mogelijkheid. Weer een vrije trap, iets verder van het doel en dus een prooi voor Maurits. De aanloop is goed, het schot ook, maar de juiste richting ontbreekt. De bal gaat zonder gevaar over de achterlijn.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd is gepleegd.

Een gelijkspel is terecht geweest, maar de harde waarheid is dat we door een doelpunt in de allerlaatste minuut met een verlies huiswaarts gaan. Maar met het spel van de eerste helft in het achterhoofd zijn nog volop kansen om dit tweeluik alsnog in ons voordeel te laten eindigen.

Aanstaande dinsdag 19 mei spelen we de thuiswedstrijd tegen Olde Veste. Aanvang: 19.00 uur.

Afgelopen zaterdag zijn heel veel C1-spelers naar Oudega afgereisd. Mede door hun steun heeft ons Eerste daar de titel gepakt. Dus wat is er dan logischer, dat ……….