Blauw Wit '34 C1 pakt 2e plaats in 3e divisie

Scheidsrechter

Smit (FQMR724), H.

Na de misser van vorige week is nu GRC Groningen C1 wel komen opdagen!

De leiders van de D1 hebben met veel moeite een team samengesteld, niets dan lof voor de mannen en jongens!

Het invoeren van het wedstrijdformulier (wat anders zo soepel verloopt…!) had nogal wat voeten in de aarde….

Scheidsrechter Henk Smit kon uiteindelijk de wedstrijd na een dik kwartier vertraging starten.

De harde wind gaf de eerste helft een behoorlijk voordeel, GRC kwam niet of nauwelijks over de middenlijn, daar wij met goed spel de tegenstander op alle fronten onder druk zetten.

Eerste corner van links van Jordi werd mooi voor gedraaid maar helaas niet afgemaakt, de tweede daarentegen van rechts gaf Thimo met hulp van de wind een prachtige draai aan de bal en zowaar de eerste treffer is een feit! 1-0.

Onze aanvallen bleven komen, Bauke gaf Koen een goeie steekpass maar deze miste net het doel, een volgende actie was het Joost op Hidde maar de keeper weet er raad mee. De corners van Jordi draaien prachtig voor maar niemand die hem tussen de palen ploft.

Dan een prachtige pass van Steinar op Jens die vervolgens Jordi vindt en hem koel afmaakt met een schuine knal! 2-0

Op een voorzet die door GRC wordt weggewerkt komt de bal hoog terug in het strafschopgebied, wie anders dan Bauke kopt hem sterk in 3-0! Uit weer een corner van rechts weet Thimo zijn tweede goal te maken, hij draait wederom prachtig in 4-0!

Overwicht van ons is groot op de wedstrijd, GRC komt maar moeizaam over de helft, bij weer een mooie actie weet Koen met goed doorgaan de bal aan Bauke te geven , die vindt Hidde en tekent de 5-0 aan!

De wind wakkert steeds meer aan, zoveel dat zelfs de keeper van GRC de bal met moeite stil kan leggen voor een uittrap. Ditmaal is het Maurits die de bal op Jens speelt en vervolgens Bauke wegstuurt en de 7-0 aantekent.

Voor de rust is het Jordi die in een goed duel Bauke vindt en die hem perfect op maat geeft aan Koen tikje en we gaan de kleedkamer in met een fantastische voorsprong van 8-0!

Na rust nemen Justin en Mark van C2 de plaats in van Bauke en Thimo, nu hebben wij de wind tegen opdracht is doorgaan op dezelfde weg ons spel spelen en de voorsprong uitbouwen.

Ook nu weet de tegenstander geen raad met ons spel, de bal komt met behulp van de wind wel meer op onze kant maar er wordt goed verdedigt en Stijn Riedstra als meevoetballende keeper staat zijn mannetje in de goal.

De aanvallen blijven van ons komen, Hidde bereikt na een goed duel Mark die vervolgens netjes op Koen speelt 9-0. Na een goed blok van Jens komt de bal in bezit van Mark die keurig Hidde bedient 10-0! Uit een korte corner van Jordi op Steinar speelt deze hem mooi voor op Hidde zijn kopbal krijgt te weinig vaart, wel is het Mark die de 11-0 voor zijn rekening neemt via Joost weet hij hem koel het net in te plaatsen.

In het laatste deel moet Steinar door een blessure het veld ruimen voor  Erik Tawafra, deze topper maakt op aangeven van Mark op links een prachtige goal 12-0!

2e plaats veilig gesteld op naar de nacompetitie!!

Stijn, Lester, Justin, Mark en Erik uit C2 super bedankt!