F6 doet nog volop mee voor het kampioenschap.....

Blauw Wit '34 JO9-6

F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 15

16 mei 2015 10:15

Opstelling Blauw Wit '34 JO9-6

Na een verdiend weekje rust en een heerlijke Mei vakantie, mochten wij tegen Frisia F10 aantreden vandaag. Op een mooi sportpark de Magere Weide mochten onze toppers op het kunstgras aantreden tegen een team waar we de thuiswedstrijd al lastig van hadden gewonnen met 2-1.

Na de overinning op Geel Wit mogen onze toppers nog steeds dromen over een kampioenschap, vandaag moesten we in ieder geval zelf winnen om volgende week tegen FVC de topper te spelen, FVC stond tot vandaag drie punten voor op ons. Daarnaast is Geel Wit ook nog volop in de race met hetzelfde aantal punten als ons team.

Om 10.15 uur mochten onze mannen aftrappen tegen zeven spelers van Frisia, waardoor wij vandaag drie spelers moesten laten rouleren op de wissel. Bij de aftrap was het droog en lekker weer en gingen onze spelers fris van start.

Frisia heeft ondanks het aantal punten een leuk voetballend team met een aantal zeer leuke voetballers, hier hadden onze mannen in de eerste helft de nodige moeite mee. Gelukkig hebben wij ook een uitstekende keeper Giovanni die er voor zorgde dat de eerste helft het doel wederom leeg bleef. Het spel golfde leuk heen en weer en de kansen op een doelpunt waren voor beide teams.

Gelukkig hebben wij een levensgevaarlijke counterspit Jan, die na een goede pass van Jan Erik de 1-0 wist binnen te schieten. Giovanni hield aan de andere kant zeer goede schoten uit het doel en zo kwamen wij na een spannende eerste helft in de kleedkamer met een 1-0 voorsprong.

Na een lekker bekertje ranja en de spelers weer een beetje te hebben opgewarmd, want het regende inmiddels en daardoor werd het voor onze wissels al snel kouder. Met een korte instructie in de kleedkamer waren onze jongens klaar voor nog een keer 20 minuten vlammen.

Ondanks de 1-0 voorsprong zat de wedstrijd nog niet in de tas, maar al snel in de tweede helft wist Jan opnieuw de bal op aangeven van Beau de bal achter de keeper te schieten. Dankzij de 2-0 dachten wij dat de wedstrijd meer naar ons toe zou kantelen, maar Frisia wilde echter niets weten van opgeven en schoot al snel met een knap schot de 2-1 achter Giovanni.

Niek en Hunter gingen daarna met veel passie de strijd aan en zorgden er voor dat de verdediging het makkelijker kreeg. Tjerk kreeg nog een mooie pass van Jan, maar kreeg de bal niet op het juiste been. Vanuit een lange bal kreeg Jan wederom de bal en schoot de bal van ver achter de Frisia keeper, door de 3-1 kregen onze toppers weer meer rust en gingen ze steeds beter voetballen. Boaz zorgde er voor dat de meeste aanvallen in de kiem werden gesmoord door alles te stofzuigen samen met Beau. Omar pakte de bal af op het middenveld en via een aantal schijven werd Jan weer in stelling gebracht 4-1. Hierdoor hadden we een veilige marge in de tweede helft.

Frisia wilde nog steeds niet van opgeven weten en scoorde knap vanaf de zijkant de 4-2.... Zou het dan toch nog spannend worden? Jan-Erik wilde van geen wijken weten en na een hele mooie slalom kwam hij oog in oog met de keeper.... 5-2!

Lucas, Jan, Tjerk en Jan-Erik hielden de verdedigers van Frisia continue bezig, waardoor Hunter, Omar en Niek de wedsrijd achterin konden controleren. Beau en Boaz zorgden voor het nodige stofzuigerwerk en mooie passes vooruit. Onze superspits Jan was vandaag weer niet te stoppen, maar onze held Giovanni liet vandaag weer zien waarom wij zo weinig goals tegen krijgen. Goed gedaan toppers!

Na de wedstrijd liet Tjerk nog even zien hoe je een penalty moet nemen en met de 5-2 in de tas mochten wij weer naar huis.

Door de knappe overwinning van Zeerobben op FVC staat ons sterrenteam plotseling bovenaan en kunnen ze bij winst op FVC Zaterdag kampioen worden.

Neem je opa's, oma's, broertjes, zusjes, ooms, tantes, vriendjes en vriendinnetjes mee Zaterdag en dan gaan we proberen het kampioenschap binnen te halen.

Wat er ook gebeurt Zaterdag, wij ( Oane en Dennis ) zijn ontzettend trots op jullie als spelers van F6. Wij vinden het fantastisch hoe jullie het afgelopen seizoen hebben gedaan!

Wij spelen komende Zaterdag om 11.45 uur thuis tegen FVC en hopen samen met jullie een onvergetelijke dag te beleven. ( uiteraard eten we patat bij winst..... )