F-pupillen zaterdag, F6, 4e klasse 15

4 april 2015 10:45

Opstelling Blauw Wit '34 JO9-6

Na een zeer winderige week waarin wij de training door de wind hebben geannuleerd, moesten onze mannen van F6 aantreden tegen het F6 team van FVC. De uitwedstrijd werd gespeeld op voor ons bekend terrein, het kunstgras veld waar we ook altijd trainen.

Tjerk en Niek genoten dit paasweekend van een verdiend weekendje weg, waardoor wij vandaag met acht man aan de aftrap konden verschijnen. Ondanks het toch wel koude en winderige weer op ons open complex wilde onze tegenstander met zeven man starten. De tegenstander had tot vandaag net zo veel punten, dus twee ploegen die allebei in het kielzog van Geel wit wilden blijven strijden.

De eerste helft begonnen we met de wind tegen en dit was voor met name de keepers een belemmering om de bal een beetje in het speelveld te krijgen. De eerste helft kwamen wij er al snel achter dat dit een moeilijke tegenstander zou zijn. Een paar keer bleef de bal raar voor de goal van Giovanni hangen, maar onze topkeeper hield zijn goal de eerste helft weer leeg. Ondanks een paar mooie acties van Jan, Jan Erik en Lucas bleef ook het doel van FVC leeg de eerste helft. Vlak voor rust schoten de gastheren de bal net naast de goal. Waardoor we met brilstand de rust in gingen. Ik geloof dat Jan Blakborn de meeste ouders nu heeft uitgelegd dat dit een 0-0 stand is.

Nadat onze mannen zich hadden opgewarmd en een lekker bekertje ranja hadden gedronken, mochten onze strijders beginnen aan de tweede helft. in de eerste minuten kwamen wij makkelijk vooruit en voetbalden wij weer goed vooruit, na een mooie actie van Hunter zette hij Jan alleen voor de goal en die schoot de bal prima via de keeper in het net. Met de wind in de rug dachten wij aan een mooie overwinning vandaag, Jan zette Lucas vrij voor de goal, maar de tegenstander werd fanatieker en pakte de bal net op tijd af, waardoor de tweede goal werd voorkomen. Ondanks een paar mooie pogingen om de voorsprong te vergroten bleef de bal liggen na goed verdedigen van Beau en Boaz en schoot FVC de bal hard achter Giovanni.

Ondanks de gelijkmaker geloofden wij in een goede afloop, maar de tegenstander werd feller, waardoor zij de bal veroverden en ondanks goed verdedigen van Omar en Hunter de bal achter Giovanni schoten. Enigszins teleurgesteld probeerden onze toppers de wedstrijd weer naar hun toe te trekken, Beau en Boaz probeerden via Jan Erik de spitsen te bereiken, maar FVC wist vanuit een corner onze uitstekend keepende Giovanni te kloppen.

Met een 3-1 achterstand gingen Beau en Boaz ook mee naar voren om toch een aansluittreffer te maken. Na een eerste scrimmage waarbij Beau en Lucas op de paal schoten, was het Beau die de 3-2 achter de keeper schoot. Helaas was dit net te laat, want niet veel later maakte de scheidsrechter een einde aan een spannende wedstrijd die we ondanks een goede tweede helft niet hebben gewonnen.

Na de wedstrijd namen we nog penaltys, waarbij Omar een fantatische truc uithaalde door de keeper te foppen. Omar schoot bij zijn penalty de schoen in de lucht en scoorde hierdoor fraai.

Trots zijn wij op de vechtlust van onze mannen en kijken we met veel plezier uit naar de wedstrijd tegen Stiens. Fijn paasweekend allemaal!