HOOGEVEEN
tel. 0528-263337

Zaterdag 30 april stond de derde competitieronde op het programma voor JG1. Helaas waren Senn, Jurjen en Jordy afwezig.
Blauw Wit – VV Drachten 3 – 1
De eerste wedstrijd begon om 14.00 uur tegen VV Drachten Deborah stond op het goal, Max, Hunter en Doeke (van team Drachten omdat wij te weinig spelers hadden) achterin, Yorick, Djustin en Maya midden en Jelle voor.
Binnen twee minuten wist Yorick al het eerste doelpunt te maken. Kort daarna deed Hunter een poging maar helaas ging de bal naast. Yorick deed een poging maar de bal werd tegengehouden door de keeper. Jelle probeerde te scoren met een kopbal maar ook dat lukte niet en hij trapte vervolgens de bal over het doel heen. In een paar minuten tijd waren er veel kansen voor Djustin, Yorick en Jelle, maar de bal ging er helaas niet in. Uiteindelijk wist Jelle 2-0 te scoren. Daarna probeerden Yorick, Jelle, Maya en Hunter nog te scoren maar helaas. Na een kwartier spelen werd er gewisseld van speelhelft. De keeper van Drachten wist de bal steeds uit het doel te houden. Drachten probeerde te scoren via een corner maar Deborah wist deze bal prima te vangen. Jelle gaf een voorzet aan Maya maar helaas de bal verdween niet in het doel. Yorick weet nog wel te scoren. Uiteindelijk weet Drachten ook nog te scoren en is de eindstand 3-1.
Blauw Wit – SC Joure 1 – 2
Om 15.10 uur begon de wedstrijd tegen Joure. Djustin stond nu op goal. De eerste poging van Joure om te scoren werd prima tegengehouden door Djustin. Na een aantal kansen weet Joure toch te scoren, 0-1. Er werd veel op de speelhelft van Blauw Wit gespeeld maar er werd goed verdedigd door Max en Hunter, bij de rust is de tussenstand nog steeds 0-1. Yorick probeert te scoren maar helaas gaat de bal over en ook Jelle komt de keeper tegen en weet niet te scoren. Uiteindelijk weet Joure wel weer te scoren en is de stand 2-0. Maar de spelers van Blauw Wit laten het er niet bij zitten en Deborah poogt te scoren met een afstandsschot maar helaas. Jelle weet daarop wel te scoren en de stand is
2-1. Kort daarna had Jelle nog een kans maar de bal kwam tegen de paal. Joure kreeg nog een vrije trap maar wist deze niet te benutten en de stand bleef 1-2.
Over en weer zag je mooi samenspel om proberen te scoren en werd er goed verdedigd en gekeept.
Tekst en foto's: Diana Borninkhof