14 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Meiring, D.H.R.

Zaterdag 14 februari 2014

O wat waren ze blij. Niet alleen de spelers, maar ook de meegereisde supporters staken hun vreugde niet onder stoelen of banken. Dat de mannen van Nijboer een punt pakten tegen één van de kampioenskandidaten was verdiend. De thuisclub slaagde er niet in om de gasten echt hun wil op te leggen. Bij vlagen werd Blauw Wit  in de tweede helft door Hardegarijp overvleugeld. De Leeuwarders begonnen stroef aan de tweede helft van de competitie. Een even simpele als terechte conclusie.

Beide ploegen startten nerveus. Na wat speldenprikjes over en weer kreeg Leo Spindelaar na negen minuten de kans om de score te openen. Na doorkoppen van de Groot schot hij vanuit vrije positie rakelings naast. Twee minuten later vloog een kopbal van de Groot een metertje over het beoogde doel. De thuisclub probeerde de bakens te verzetten en ook zij kregen twee mogelijkheden om een doelpunt op het scorebord te zetten. Miftari en Musliu slaagden er niet in om Oosterhuis tot een redding te dwingen. Een verre ingooi en het doorkoppen van Leo Spindelaar leidden het eerste doepunt in. Met een strak schot gaf Beimers Waterlander geen schijn van kans (0-1). Blauw Wit realiseerde zich, dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en zette de achtervolging in. Vanaf links sneed Musliu naar binnen en vanuit een moeilijke hoek scoorde hij fraai de gelijkmaker (1-1). De Leeuwarders gingen door en op aangeven van Wagenaar, op rechts stuurde hij twee tegenstanders het bos in, kopte Jordi Metz de 2-1 achter de Hardegarijp doelman. De thuisclub was ineens de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Na balverlies van Miftari probeerde Spindelaar uit te breken. Dit gevaar werd op tijd door de verdediging van de gastheren ontzenuwd.

Door twee wissels, Meijering en de Vries kwamen bij de bezoekers binnen de lijnen, kwamen er nieuwe krachten bij Visser c.s. vrij. De gretige gastheren kwamen echter eerst aan bod. Greogoria zijn schot werd echter gekraakt, waardoor de stand ongewijzigd bleef. De beste kans om de voorsprong uit te bouwen kreeg Metz. Hij kwam een stapje te kort om een lage voorzet van Musliu binnen te tikken. Daarna viel de thuisclub ver terug en kregen de gasten een aantal goede kansen om op gelijke hoogte te komen. De Vries had pech, dat Waterlander en het aluminium niet meewerkten. Negen minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Invaller Rijpma verloor rond de middellijn de bal en nadat Gert Jan Spindelaar de keeper had omspeeld schoof hij de bal eenvoudig tegen de netten (2-2). Greogoria en de ingevallen Danny Metz hadden in de slotfase beiden een keer de winnende treffer op de schoen. Het zou te veel van het goede zijn geweest.

Verslag: D.S. Drijver.