Wedstrijdverslag senioren G1G uit, zaterdag 30-11-'19 bij Bargeres G1 in Emmen.

1 - 1

Blauw Wit '34 G1JM

1e klasse A

30 november 2019 14:30

Afgelopen zaterdag mochten we met het seniorenteam de reis naar Emmen maken. Bargeres G1 stond aldaar op het programma. Vorig jaar was Bargeres-uit een lastig potje, wat toen in een nederlaag eindigde en de thuiswedstrijd dit seizoen was geëindigd in 1-1. Kortom een pittige tegenstander en prachtig weer voor een mooie pot voetbal. Bij afwezigheid van Harry (en Sander), mocht Anton de honneurs waarnemen. Met 11 spelers hadden we dus 3 wissels. Bargeres had echter alle 14 spelers aanwezig en in overleg werd gekozen om 9 tegen 9 te spelen. Dat maakt het op het veld wat voller, dus daar moest mee gedeald worden. Er was afgesproken dat we met veel energie aan de wedstrijd zouden beginnen en dat we Bargeres geen kans zouden geven om rustig op te bouwen en/of de bal rustig rond te tikken. Die afspraak werd in het veld prima uitgevoerd. Er werd hard gewerkt en het beste van het spel was voor onze jongens. Bargeres beschikt echter over een uitstekende keeper en ondanks goed combinatiespel en de nodige schoten tussen te palen, bleef het geruime tijd 0-0. Toch kon Sam na goed combinatiespel een hoge voorzet bij de 2e paal met de voet naar binnen werken, 0-1. Een verdiende voorsprong en tevens ruststand.
In de 2e helft werd het gedisciplineerde spel voortgezet en werden wederom de nodige kansen afgedwongen. De keeper van Bargeres wist echter ettelijke malen zijn ploeg op de been te houden. Na ca. 10 minuten in de 2e helft wist Bargeres op links toch een gaatje te vinden en de voorzet werd achter Paul in het doel gewerkt, 1-1. Blauw-wit liet de koppies echter niet hangen en speelde geconcentreerd verder. Vanuit een corner ontstond een echte scrimmage voor het doel van Bargeres. Hoewel onze jongens ervan overtuigd waren, dat de bal over de doellijn was geweest, ging de scheidsrechter daar niet in mee. Aan de andere kant werd Bargeres ook nog een keer gevaarlijk, maar Rob blokte de doelpoging op fantastische wijze. Bij het eindsignaal bleef de stand uiteindelijk dus weer steken op 1-1. Net als in de thuiswedstrijd kon iedereen daar uiteindelijk vrede mee hebben. Een mooie pot voetbal met 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn.

Tekst: Anton de Bruin