Wedstrijdverslag senioren G1G thuis tegen Drachten G1.

Drachten G1JM

1e klasse A

5 oktober 2019 13:15

Afgelopen zaterdag stond Drachten G1 op het programma. Wederom waren we met 12 spelers en de opdracht was duidelijk.

Als team de strijd aan gaan tegen een altijd  geduchte tegenstander als Drachten G1.

Er moest weer veel gewisseld worden maar een voordeel hiervan is dat er steeds fitte spelers op het veld staan.

De stijgende lijn van afgelopen week werd  vast gehouden door Blauw Wit ‘34 G1.

Blauw Wit ’34 G1 zette Drachten G1 direct onder druk. Er waren wat doelpogingen maar nog geen goal.

Die kwam na 10 minuten. Een splijtende pass van Sam door het hart van de verdediging van Drachten op Rick.

Deze speelde zich knap vrij en tikte de 1-0 tegen de touwen. Vijf minuten later soleerde Rick zelf langs de Drachtster verdediging en maakte knap de 2-0.

Drachten deelde nog wel wat plaagstootjes uit maar kon niet echt een vuist maken.

En toen hadden we nog Benjamin, hij scoort niet zo vaak maar als hij scoort, bolt het net.

Benjamin stoomde weer eens op vanaf eigen helft, dit “mag” maximaal tweemaal per wedstrijd .

En dan wil hij wel even verwoestend uithalen. Dit heeft de keeper geweten, de bal plofte pardoes achter de Drachtster keeper.

Een mooie 3-0 ruststand.

Na de thee gaven de leiders al aan; blijf verzorgend voetballen. Blauw Wit ’34 G1 kreeg nog wel kansen op een vierde goal maar die viel niet.

Drachten daarin tegen loerde op de counter. Een paar knappe schoten van hen belandde tot tweemaal toe op de lat. Het bleef bij 3-0.

Blauw Wit ’34 G1 bleef beheerst en speelde de wedstrijd keurig uit.
Tekst: Harry Holterman
Foto's: Jaap Spieker