Wedstrijdverslag G1G uit, zaterdag 28-09'19 bij SJS, Stadskanaal.

1 - 2

Blauw Wit '34 G1JM

1e klasse A

28 september 2019 12:45

Afgelopen zaterdag gingen we met 12 spelers naar SJS G1 uit Stadskanaal, de kampioen van vorig jaar.

Met in ons geheugen nog de grote nederlaag hadden we hier iets recht te zetten.

De leiders hadden vooraf gezegd dat we een collectief moesten zijn met onze twaalf spelers.

De een zal wat meer speelminuten krijgen dan de ander maar als we hier met een goed resultaat vandaan komen, zal niemand dat meer deren.

Rick had vorige week zijn debuut gemaakt, vandaag speelde Jeffrey voor het eerst in het shirt van Blauw Wit ‘34.

En de mannen hadden goed geluisterd.

Ze zetten vanaf het begin direct druk om het aanvalsspel van SJS te  ontregelen. En daarbij om te schakelen bij balbezit.

Rick ging goed door op links en werd onreglementair gestuit in het strafschop gebied.

Penalty oordeelde scheidsrechter Venema. Rick nam zelf de penalty en schoot onberispelijk de bal tegen de touwen, 0-1.

SJS was even van slag. Blauw Wit ’34 bleef goed georganiseerd spelen. Er werden nog kansen gecreëerd maar de ruststand bleef 0-1. De tweede helft werd een fel offensief van SJS verwacht maar het was Blauw Wit ‘34 die wederom het spel maakte. Jay knalde op goed aangeven van Niels de 0-2 binnen!

Wat gaan we nu beleven, een dikke stunt in het vooruitzicht! Toch wist SJS de 1-2 te maken, weer een afstandsschot die Paul dit keer kansloos liet.

Maar het was dezelfde Paul die met teen en vingertoppen het doel verder leeg hield. Een ware belegering op ons doel en de achterhoede van Blauw Wit.

De stunt werd steeds meer werkelijkheid. Met nog 10 minuten op de klok liep Blauw Wit G1 zich de longen uit het lijf.

Wat een werklust  lieten de mannen zien. Alles werd op alles gezet om die 1-2  mee te nemen naar Leeuwarden. Pijntjes werden vergeten. We hielden stand.

Wat een teamprestatie! De overwinning werd uitbundig gevierd op en rondom het veld.