2 - 5

Blauw Wit '34 JO15-1JM

C-junioren zaterdag, C1, 3e divisie H

25 april 2015 16:15

De uitwedstrijd tegen Velocitas dreigt niet door te gaan als er geen scheidsrechter komt opdagen. De KNVB heeft verzuimd een vervangende scheidsrechter aan te stellen en het lijkt erop dat we voor niets naar Groningen zijn gereisd. Gelukkig weet Velocitas nog een andere scheidsrechter te vinden en kan de wedstrijd beginnen.

Ons begin van de wedstrijd is sterk. Binnen vijf minuten staan we al op 0-1 als Bauke, na een een-twee met Hidde, de keeper passeert.

Nadat Bauke een goede mogelijkheid op een volgend doelpunt heeft gemist meldt Velocitas zich voor het eerst voor ons doel. Vanuit een counter over rechts wordt de bal teruggelegd op hun spits. Voor een leeg doel lukt het hem de bal over te schieten.

In onze tegenstoot wordt Bauke op pad gestuurd. Met Maurits in kansrijke positie voor het doel kiest hij helaas voor een schot, dat geen doel treft.

Velocitas staat de eerste helft niet best te spelen en vooral verdedigend is het niet best. Als Remco vanaf rechts Bauke in de zestien aanspeelt is het weer raak. Bauke neemt met de rug naar het doel de bal aan, mag ongehinderd draaien en schiet dan de bal in het hoekje in de goal: 0-2.

Na wat kleine kansjes voor Remco en Maurits maakt Bauke al in de eerste helft zijn zoveelste hattrick van het seizoen: 0-3.

En na een pass van Steinar scoort hij nog voor de rust vanaf links, na opnieuw slecht verdedigen, zijn vierde doelpunt: 0-4.

De tweede helft tapt Velocitas uit een heel ander vaatje. Met drie verse krachten bieden ze veel meer tegenstand en zodoende ontstaat er een echte wedstrijd.

Velocitas krijgt meteen al een heel grote kans. De Groninger spits wordt door het midden gelanceerd, passeert met een harde schuiver Chris, maar ziet dan tot zijn teleurstelling de bal via de binnenkant paal weer in het veld terugstuiteren. En even later hebben ze pech als een kopbal door Thimo nog net voor de doellijn kan worden weggewerkt.

Maar ook wij blijven kansen krijgen. Na overtredingen mogen eerst Thimo en later Steinar net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Beide keren is het vizier te hoog gericht en verdwijnt de bal over het doel.

Dan is het tenslotte Velocitas dat als eerste in het tweede bedrijf scoort en de 1-4 laat noteren.

Niet veel later staat het zelfs al 2-4 als we achterin onvoldoende adequaat ingrijpen.

Velocitas put hoop en doet er een schepje bovenop. De hoop vervliegt snel als Chris met een verre uittrap Bauke bereikt. Die klopt op snelheid zijn tegenstander én de keeper. Hij lobt de bal over hem in het dan lege doel en brengt de eindstand op 2-5.

De toegevoegde foto's zijn van Velocitas.