Blauw Wit ’34 C1 klimt naar tweede plaats in 3e divisie

C-junioren zaterdag, C1, 3e divisie H

11 april 2015 16:30

Scheidsrechter

Kucera, J.

Vandaag is een belangrijke dag voor ons. Zelf spelen we tegen de nummer vier, Drachtster Boys. En ook de nummers één (Frisia) en twee (ONS) staan tegenover elkaar op het veld. Als wij zelf winnen en Frisia wint ook, dan staan we weer op plaats twee in de competitie.

De eerste serieuze kans in de wedstrijd is voor de mannen uit Drachten. Een voorzet valt tussen Chris en Tygo in, en omdat beiden twijfelen kan er nog een Drachtster voetje tegen de bal gezet worden. Gelukkig zonder gevaar.

Drachtster Boys probeert meteen in de wedstrijd het verschil te maken en ons te overrompelen. Het spel speelt zich aanvankelijk vooral op onze helft af, maar stukje bij beetje ontworstelen wij ons aan de druk en zelf komen we meer in ons spel.

Wij zijn nu ook wat vaker voor het Drachtster doel te vinden. Koen probeert twee maal met een steekbal Tchevy vrij voor de keeper te zetten, maar beide keren zit er een voet van een tegenstander tussen.

Als Joost op het middenveld in balbezit komt en goed open draait, brengt hij Hidde in balbezit. Die passt naar de zijkant op Remco, waarna de bal teruggelegd wordt op Jordi. Die besluit de aanval met een strak schot door het midden, helaas rechtstreeks in de handen van de keeper.

Een vrije trap van Maurits na een overtreding op Joost valt voor de voeten van Hidde. Die zoekt goed het hoekje, maar zijn schot is te zacht en kan door de keeper worden gepareerd.

Het spel golft zo in de eerste helft over en weer, zonder dat er echt grote kansen ontstaan. Drachtster Boys krijgt tegen de rust nog een corner te nemen nadat Emiel een schot blokt. De hoge bal wordt door Chris weggestompt. Van onze kant zijn het Remco en Tchevy die het met afstandsschoten proberen, maar beide schoten treffen geen doel.

Met een 0-0 stand gaan we de rust in.

In de rust evalueren we de eerste helft en spreken af om in de tweede helft meer te gaan voetballen. Dat wil zeggen: met goed combinatiespel aanvallen opbouwen en kansen creëren. En de tegenstander vooral ver van het eigen doel houden. Na afloop concluderen we dat dat plannetje heel goed is geslaagd. Wij hebben het meeste balbezit in de tweede helft en Drachtster Boys kan slechts één serieuze kans turven.

Onze eerste kans in het tweede bedrijf ontstaat na een steekbal van Jens op Hidde. De keeper en Hidde gaan beide voor de bal, waarbij Hidde net aan het kortste eind trekt.

Dat duel wint de keeper van de Boys dan wel, in het volgende delft hij het onderspit. Een pass van Maurits valt wat gelukkig bij Hidde voor de schoenen. Hidde legt de bal breed naar Koen aan de zijlijn. Koen trekt naar binnen en speelt dan op rand zestien Jens aan. Die richt, haalt de trekker over en poeiert de bal onhoudbaar voor de keeper in de kruising: 0-1.

De voorsprong is er, zij het minimaal. Dus gaan we op jacht naar een ruimere en dus zekerder marge. Tchevy krijgt hiertoe enkele mogelijkheden, maar steeds gooit de tegenstander roet in het eten. Eerst tikt de keeper, na een slalom langs twee man, de bal uit de korte hoek. En even later wordt zijn schot van de doellijn gehaald als hij de rebound na een afstandsschot van Koen wil verzilveren.

De keeper van Drachtster Boys heeft het druk en kan zich steeds meer onderscheiden. Een vrije trap van Steinar plukt hij net onder de lat weg en even later heeft hij een onwaarschijnlijke redding op een schot van dichtbij van opnieuw Tchevy.

Hierdoor blijft Drachtster Boys hoop houden op in ieder geval een gelijk spel. De tijd dringt echter en ze besluiten achterin één op één te spelen om voorin meer aanvalsdruk te krijgen. Onze verdediging doorstaat deze extra druk echter glansrijk en weet de aanvallen van de tegenstander met succes af te slaan. Wij scoren niet meer en belangrijker, zij ook niet. Hierdoor stappen wij met een 0-1 winst van het veld.

Omdat Frisia ook wint, hebben we vandaag dubbel succes. We stijgen een plaatsje op de ranglijst en staan weer op de tweede plaats.

Kampioen worden we niet meer, maar met nog drie wedstrijden voor de boeg hebben we een mooie uitdaging om die tweede plek vast te houden. En dat gaat zeker lukken als we met de inzet en het spelpeil als vandaag blijven voetballen.