C-junioren zaterdag, C1, 3e divisie H

7 maart 2015 10:30

Scheidsrechter

Grondsma, A.R.

Na de valse herstart van de competitie na de winterstop tegen Frisia staat nu een wedstrijd op het program tegen een opponent die we moeten kunnen hebben. Maar in de uitwedstrijd was het lastig en vorige week wonnen zij van Drachtster Boys, dus we zijn gewaarschuwd.

We zetten vanaf de aftrap Hoogezand onder druk en daar hebben ze het heel lastig mee.

Binnen vijf minuten hebben we drie hele grote kansen. Alle drie voor Bauke, waarvan hij er ‘maar’ één benut. Zijn eerste kans ontstaat nadat Maurits over links Koen op pad stuurt. Koen zet de bal voor op Bauke, die aanneemt, maar dan met te weinig overtuiging afrondt. De keeper redt.

Nadat Tygo achterin de bal bijna verspeelt, Joost met een knappe sliding de boel redt én dan ook nog eens Bauke vrij voor de keeper zet is het wel raak. Met een harde schuiver wordt de keeper gepasseerd: 1-0. Kans drie ontstaat uit een voorzet van rechts van Jordi die door Bauke met de kop net over het doel wordt geplaatst.

Nadat Emiel bijna nog zelf scoort, staat hij wel aan de basis van ons tweede doelpunt. Hij wordt door Bauke over links aangespeeld, zet voor en ziet dan dat zijn voorzet door Koen achterwaarts wordt ingekopt: 2-0.

Beetje bij beetje krijgt Hoogezand wat grip op ons aanvalsspel en komen ze er gevaarlijk uit. Over links plaatsen ze een felle counter. Vanaf de achterlijn wordt de bal voorgezet, maar de bal wordt door hun spits met een halve volley over het doel van Chris gewerkt.

Vrijwel elke aanval de eerste helft levert wel een kans op. Hidde heeft pech dat zijn schot via een speler en de paal nog naast gaat.

Uit een snel genomen vrije trap is het dan weer wel raak. Thimo passt de bal naar Hidde die vervolgens Bauke in de zestien aanspeelt. Hij kapt zijn tegenstander uit en knalt de bal vervolgens dan tegen de touwen: 3-0.

Onze laatste kans voor de rust begint bij Steinar die op rechts een aanval van Hoogezand afstopt. Hij passt naar Maurits die met een lepe pass op Jordi de kans inluidt. Jordi legt vanaf de achterlijn terug op Bauke, maar die lukt het niet om nog voor de rust zijn hattrick te maken.

Wat vlak voor rust net niet lukt, lukt meteen na rust wel. De wedstrijd is koud hervat of Bauke heeft zijn derde en ons vierde doelpunt op het scorebord gezet: 4-0.

Hoewel Hoogezand zich beter raad weet met onze tactiek moeten ze toch al vrij vlot weer een tegendoelpunt incasseren. Bauke wordt op randje zestien aangespeeld, legt de bal dood en schiet dan uit stand de bal in het doel: 5-0.

De kansen zijn niet zo talrijk als voor de rust, maar ons spel blijft goed. We moeten alleen even wat langer wachten voor we weer kunnen juichen. Na een pass van Steinar op Hidde in het strafschopgebied kan hij de bal net niet binnen lopen. En ook een schot van Jens is te onnauwkeurig om tussen de palen te eindigen.

De volgende kans wordt weer wel benut. Hidde krijgt op links de bal aangespeeld, snelt langs zijn tegenstander en schiet dan met zijn linker pootje de bal op doel. Daar staat Koen gereed om zijn schot te upgraden tot de 6-0.

Verder leed blijft Hoogezand bespaard. Met een verdiende zege op zak worden de kleedkamers weer opgezocht.