Wedstrijdverslag ST STIENS/DTD JO13-1 - BLAUW WIT '34 JO13-2.

2 - 4

Blauw Wit '34 JO13-2

1e klasse 03

14 december 2019 9:00

Op zaterdag 14 december 2019 speelde de 13-2 hun laatste wedstrijd voor de winterstop tegen ST Stiens / DTD 13-1. De weersvoorspellingen waren niet al te goed, maar het was vooral het natte veld dat voor menig verkleumde speler zorgde.
Blauw Wit begon goed en wist ondanks het zware veld goed te beginnen. De verdediging stond als een huis.

Milan H (keeper), Eric Jan, Thijs, Joran en Jordi hadden hun zaakjes prima voor elkaar daar achterin. De opbouw via de vleugels liep goed dankzij Maarten en Tycho. In het centrum had Jannes een zware klus aan zijn lange en sterke tegenstander maar wist zich gesteund door Milan T, Giv en Lars. Het was in de 8e minuut dat Maarten een schot op goal waagde die in de rebound door Milan T werd afgerond: 0 – 1! Toch wist Stiens zo’n 10 minuten later terug te komen en bracht de stand op 1 – 1.

De laatste 10 minuten was er leuk spel te zien daar in Stiens, wat uiteindelijk werd beloond met een doelpunt door Sam uit een scrimmage direct voor de goal. Met de stand 1 – 2 gingen de heren de box in. In de tweede helft bleef Blauw Wit domineren. Giv en Thijmen waren inmiddels in het veld gekomen en droegen hun steentje aan het leuk ogende positiespel. Dat bracht de bal al heel snel voor de Stienser goal en zelfs in het net. Helaas werd door de scheids afgefloten vanwege buitenspel. De 1 – 3 liet echter niet lang op zich wachten.

Na een 15 minuten spelen in de eerste helpt wist Sam met een leep hakje de bal in het net te werken. Met deze comfortabele voorsprong dachten de heren de wedstrijd uit te kunnen spelen. Maar daarbij vergaten ze de kwaliteiten van de Stienser tegenstander. Een lange bal op de spits, een paar mooie acties voor de Blauw Wit goal en een tijgersprong van keeper Milan wisten niet te voorkomen dat de aansluitingstreffer werd gescoord: 2 – 3.

Gelukkig wist Lars op aangeven van Milan T kort daarna de 2 – 4 in te tikken. Als één van de twee jo13-2 teams in deze competitie hebben de jongens van Blauw Wit ‘34 een zeer verdienstelijke 5e plaats veroverd. Het was een leuk seizoen met goed voetbal. We kijken uit naar het volgende seizoen en de verschillende toernooien.