Scheidsrechter

Wijma, R

Foto´s: Anne Waterlander (X-lent Fotografie)

Zaterdag 21 maart 2015

De gastheren en de bezoekers speelden niet alleen tegen elkaar, maar hadden in de elementen eveneens een tegenstander waar ze tegen op moesten boksen. Een harde wind en windvlagen zorgden er voor, dat deze topper in de 2 Klasse I niet het niveau kreeg dat velen er van verwachten. Toen scheidsrechter Wijna de wedstrijd naar het verleden blies stond er een gelijke stand op het scorebord. En daar konden de meesten van de verkleumde voetballiefhebbers zich wel in vinden.

De gastheren begonnen goed kregen twee maal het doel van Nota in het vizier. Kleefstra schoot na een lange rush van Musliu naast en een schot van Miftari smoorde in een woud van benen. Na een minuut of tien namen de gasten het roer over en het was Amels die Waterlander op de korrel nam. De stand in voor de geblesseerde Dijkstra groeit steeds beter in zijn nieuwe rol en liet dit deze middag een aantal keren op uitmuntende wijze zien. Ook toen Amels het met een venijnige kopbal probeerde was de Leeuwarder doelwachter op zijn post. Dat de bal niet alleen het speeltuig van de spelers maar ook van de wind was, kregen de toeschouwers na een kwartier duidelijk te zien. De opruimactie van Oostra eindige met een ruime boog in de handen van zijn eigen keeper. Direct daarna kreeg de thuisclub een aantal mogelijkheden om de score te openen. Kleefstra wachtte te lang met schieten toen hij door Greogoria prima was vrijgespeeld en uit een corner van Musliu schoot diezelfde Greogoria naast. De twee vleugelspitsen van Blauw Wit  hielden de verdediging van de Harlingers wel bezig, gescoord werd er echter niet. En toen dit  aan de andere kant wel gebeurde stonden er maar liefst vier man meters buitenspel. Drie minuten nadat ten Hoeve het doel rakelings had gemist, lette de verdediging van de hoofdstedelingen even niet op. Amels kon uithalen en Waterlanders was kansloos (0-1).

Met deze stand werd er aan de tweede helft begonnen. Paauw nam de positie van de geblesseerd geraakte de Jong over en gingen de mannen van Jansen in de achtervolging. De alert ingrijpende Nota had steeds een passend antwoord op de inzetten van Miftari, Greogoria en v.d. Ree. Toen v.d. Veen in de 62e minuut voor de neus van Wijma Wagenaar neerhaalde was er maar een straf mogelijk. De rode kaart betekende einde wedstrijd. Een man minder leek Zeerobben niet te deren, omdat de bal vier minuten later voor de derde keer achter Waterlander in het net lag. Van der Pol knalde op aangeven van de rappe Drent hard raak. De treffer ging wegens buitenspel niet door. De thuisclub bleef de gelijkmaker zoeken en omdat de eindpass niet zuiver was bleef het resultaat uit. Met nog twaalf minuten op de klok dook ten Hoeve vanuit het niets alleen voor de keeper van de gastheren op. Hij redde subliem en hield hierdoor de marge op één. Na deze cruciale redding zetten Oostra c.s. nog een keer aan. Vanaf links zette Miftari hard en laag voor en de attent meegelopen Greogoria geef Nota nu geen schijn van kans (1-1). Invaller Turner was  in de slotfase dicht bij de 2-1. Zijn harde inzet eindigde echter in het zijnet.

Daarna was het wachten op het nieuws uit Dokkum. Be Quick overvleugelde na een 0-2 achterstand de Leeuwarder Zwaluwen. De 3-2 eindstand betekent, dat Blauw Wit de ranglijst met 39 punten aanvoert. De voorsprong op Zeerobben, Be Quick  en de Zwaluwen bedraagt slechts één punt. Zaterdag wordt het opnieuw spannend want dan staat de stadsderby op Sportpark Nylân op het programma en reizen de Dokkumers naar Harlingen.