Wedstrijdverslag senioren G1G thuis tegen G1 uit Bolsward, zaterdag 23-02-'19:

2 - 0

SC Bolsward G1JM

1e klasse A

23 februari 2019 12:00

aterdag 23 februari was het zover. De allereerste wedstrijd op het hoogste niveau. We mochten thuis beginnen tegen Bolsward G1. Een bijna nieuwe tegenstander want bij het zaaltoernooi in Heerenveen hadden we al kort kennis gemaakt met deze ploeg. Toch weet je nooit wat je op het veld kunt verwachten. Met afwezigheid van Rob, Jari en Sander hadden we dit keer maar 2 wissels en zo’n eerste wedstrijd kan best zwaar zijn. Het wedstrijdritme en de wedstrijdconditie zijn dan niet automatisch aanwezig, maar dat zou natuurlijk ook voor Bolsward gelden. Omdat Harry op vakantie was, nam Anton vandaag de coaching waar. We spraken af dat we zouden proberen om echt als team te spelen en met zijn allen druk op de bal te houden. Bij balverlies moesten we proberen compact te staan en moest Jay zich ook een beetje laten zakken uit de spits. Dan zou er wellicht ruimte komen voor een diepe bal, waarmee we de snelheid van Jay optimaal zouden kunnen benutten.

Het zonnetje scheen heerlijk en dat lokte ook de nodige supporters naar de zijlijn. Die zagen Blauw-Wit aantreden in de volgende opstelling: Paul op de goal, Mark, Benjamin en Sam in de laatste lijn. Niels en Stefan op het middenveld en Jay en Hans voorin. Bolsward had de aftrap en direct werd al duidelijk dat deze ploeg al langere tijd samen speelt. De bal ging lekker rond en zij wisten elkaar goed te vinden. Onze mannen wisten echter door goed collectief samenspel de bal keer op keer te veroveren. Jay ging meermaals diep en schoot de bal vanuit een moeilijke (bijna onmogelijke) hoek nog op de lat. Aan de andere kant kreeg Bolsward ook kansen met een bal op de paal en een schot voorlangs. Ongeveer halverwege de eerste helft zette Stefan met een geweldige pass Jay alleen voor de keeper. Jay bedacht zich niet en scoorde heel beheerst de 1-0. Het spel golfde daarna op en neer waarbij Blauw-Wit veel energie bleef geven. Vlak voor rust haalde een speler van Bolsward nog venijnig uit, maar Paul redde op fantastische wijze.

In de rust bleef Anton hameren op de kracht van het team. Als we met zijn allen blijven gaan, dan maken we goede kans op de overwinning. Iedereen had in de eerste helft gezien en zelf meegemaakt dat Bolsward foutjes maakt als ze opgejaagd worden. Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde met kansen aan beide zijden, waarbij Blauw-Wit wat de overhand had. Na een kleine 10 minuten gaf Niels een bekeken schuiver naar Jay, die hem vervolgens voor het intikken had; 2-0. Iets meer lucht, maar Bolsward gaf nog niet op. Vanuit een corner belandde de bal op de hand van Ronald. Heel Bolsward schreeuwde om een penalty, maar door de felle zon had de scheidsrechter (die overigens een prima wedstrijd floot) dit voorval niet gezien. Kortom geen penalty en stiekem blij dat we hier nog geen VAR hebben. Voor Blauw-Wit kregen Jay, Hans en Martijn nog kansen op een treffer, maar het bleef 2-0. Kort voor tijd was er nog een geweldige scrimmage voor het doel van Blauw-Wit. Paul redde eerste met de hand en daarna liggend op de grond ook nog een keer met de voet en pas in derde of vierde instantie wist de verdediging de bal weg te werken. Een enorme ontlading volgde. Die werd nog groter toen de scheidsrechter korte tijd later voor het einde vloot.

Einde van een prachtige wedstrijd met een enorm compliment voor hoe de jongens als team voor elkaar gewerkt en gepresteerd hebben. Een verdiende overwinning.
Als we dit spel altijd op kunnen brengen, dan maken we tegen iedere ploeg kans!

Tekst: Anton de Bruin
Foto's: Jaap Spieker