Wedstrijdverslag senioren zaterdag 11-05-'19 G1G thuis tegen Drenthina G1 uit Emmen.

Blauw Wit '34 G1JM

4 - 2

Drenthina G1

1e klasse A

11 mei 2019 13:15

Afgelopen zaterdag stond voor het eerst Drenthina G1 op het programma, alweer onze 8e competitiewedstrijd.

Het team waar we nog niet tegen hadden gespeeld.

We begonnen wederom met 12 spelers, met Rob in het doel.

Blauw Wit ’34 G1 vloog uit de startblokken. Binnen 2 minuten ging Niels goed door en strafte een foutje van de verdediging van Drenthina G1 beheerst af, 1-0.

Echter Drenthina G1 liet zich niet van de wijs brengen en zocht steeds de vrije man. Deze vrije man kopte dan ook netjes de 1-1 in.

Blauw Wit ‘34 G1 herpakte zich goed en ging ook rustiger spelen. Er volgden goede combinaties vanuit het middenveld, Stefan werd in stelling gebracht, hij schoot netjes de 2-1 binnen.

Jay werd ingebracht en zowaar zijn eerste balcontact verdween in het net, 3-1. Daarna volgden nog enkele goede kansen maar het bleef 3-1 bij rust.

Na de pauze werd het overwicht in deze wedstrijd direct omgezet in een doelpunt. Via Mark en Niels kwam de bal bij Ronald terecht op rechts.

Ronald controleerde de bal en schoof secuur de 4-1 tegen de touwen. De wedstrijd was gespeeld. Drenthina G1 kwam nog wel op 4-2 maar Blauw Wit’34 had er ook nog wel 1 of 2 kunnen maken. Echter het bleef bij 4-2. Een degelijke overwinning van deze mannen wat hen brengt op een verdiende plek in de middenmoot van de competitie.

Foto en tekst: Harry Holterman