Wedstrijdverslag senioren G1G uit bij Drenthina G1, Emmen.

1 - 5

Blauw Wit '34 G1JM

1e klasse A

25 mei 2019 14:00

Een bijzondere dag deze uitwedstrijd in Emmen tegen het plaatselijke Drenthina G1!

Alweer onze laatste wedstrijd in deze A competitie.

Blauw Wit ’34 G1 begon zoals altijd geconcentreerd aan de wedstrijd. Er werd door beide teams  kansen gecreëerd op het speciale ingericht veld voor G voetbal. Onze wisselspelers zaten in een echte dug-out.

Het was al diep in de eerste helft voordat Blauw Wit ’34 G1 het veldoverwicht kon omzetten in een doelpunt. Hans die vandaag extra op dreef was, waarover later meer, poeierde de bal op de keeper van Drenthina. De bal stuitte terug en deze rebound werd beheerst ingeschoten door Jay, 0-1.

Echter 4 minuten later lag de bal ook achter keeper Paul in het net. Een hard schot van de middenvelder van Drenthina G1 werd van richting veranderd waardoor Paul kansloos was. Ruststand 1-1.

In de pauze hebben beide coaches Anton en Harry aangegeven dat we wat te makkelijk voetbalden en dat we wat meer rust moesten bewaren aan de bal.

Het had geholpen, Blauw Wit G1 zette meer druk en kreeg een vrije trap op rechts. Niels legde de bal precies op de kruin van Sam, 1-2.

Daarna kregen we een corner, weer op rechts. Deze werd prima genomen door Sander, Sam verlengde de bal en onze Hans stond bij de tweede paal om de 1-3 in te tikken.

En Hans was op dreef zoals al eerder vermeld. Hij dacht; het is lekker warm laat ik mijn shirt effe uittrekken om mijn eerste goal bij de senioren te vieren.

Dit was natuurlijk al een vermelding waard maar de gele prent waarop hij getrakteerd werd was helemaal een unicum; de eerste in de historie van het G voetbal bij Blauw Wit ’34!

Hans moest zelfs even 2 minuten aan de kant. Blauw Wit ’34 G1 speelde even met een man minder maar hier werd prima mee om gegaan.

Jay wist na een goede pass van Niels er 1-4 van te maken. Niels zelf maakte vlak voor tijd nog de 1-5.

Scheidsrechter Venema kwam na afloop van de wedstrijd nog even in de kleedkamer voor een toelichting van de gele kaart.

Hans komt ervan af met een waarschuwing en de kaart komt “niet op het wedstrijd formulier”.

Scheelt Blauw Wit ’34 weer een boete

Al met al een wedstrijd waar plezier voorop stond voor alle betrokkenen.  Blauw Wit ’34 G1 sluit dit seizoen af  met een gedeelde derde plek in de A competitie.

Een fantastisch resultaat.

Na afloop werden beide coaches door aanvoerder Sam nog even in het zonnetje gezet in de vorm van een heuse speech met een traktatie.

Daarna weer op weg naar het Wiarda complex waar de uitreiking van de kampioen schalen plaats vond. We waren immers najaars kampioen geworden in de C competitie en dit werd nog even uitgebreid gevierd. De derde helft met barbecue was dit keer in Burdaard vanwege Benjamins verjaardag.

Rest ons nog om jullie ook te  bedanken ;  Paul, Rob, Benjamin, Mark, Ronald, Jari, Sander, Martijn, Hans, Jay, Stefan, Niels en Sam voor jullie inzet en saamhorigheid dit seizoen. Klasse!
Tekst en foto: Harry Holterman.