Mannen zaterdag, 1, 2e klasse I

13 december 2014 14:45

Scheidsrechter

Zeeuw, A. de

Tijdens de laatste wedstrijd voor de winterpauze pakte de thuisclub tegen middenmoter VVI drie o zo belangrijke punten. Na een korte reeks met teleurstellende resultaten was men op Wiarda daar ook wel aan toe. Na drie maal op karakter en met een dosis geluk een gelijkspel uit het vuur te hebben gesleept, liep het vlaggenschip van Blauw Wit vorige week in Veenwouden averij op. Winst op VVI zou betekenen, dat de gastheren nog volop in de race zouden zijn voor de prijzen. In het programmablad werd het treffend verwoord “Na 26 wedstrijden worden de prijzen verdeeld”. En daar is geen speld tussen te krijgen.

Even leek het er op, dat het spel van Leeuwarders naadloos aansloot op dat van een week geleden. VVI kreeg een aantal kansen en dat was nou niet echt een verdienste van eigen kunnen. Zo zorgden twee slechte spelhervattingen van de anders zo solide doelman Dijkstra voor lichte paniek. De bezoekers wisten echter geen raad met de mogelijkheden om de score te openen. Toen Draaisma na een kleine tien minuten probeerde om de keeper met een lob te verschalken, liet Dijkstra zien dat hij echt wel bij de les was en tikte hij de inzet bekwaam over de lat. De kansjes die Blauw Wit kreeg konden Piersma in het VVI doel niet verontrusten. Greogoria kopte uit een vrije trap van Miftari een metertje naast en een schot van Sewgobind miste precisie. De doelman van gasten mocht niet mopperen, dat een subtiel lobje van Kleefstra via de binnenkant van de paal het veld weer in stuitte. Na een half uur spelen was het wel raak. Na een combinatie tussen v.d Ree en Greogoria kreeg Kleefstra met een gelukje de bal voor de voeten. Zijn afronding mocht er zijn want hij mikte de bal precies in de rechterhoek (1-0). In een tijdsbestek van tien minuten legde de thuisclub de basis voor een geenszins geflatteerde overwinning. Toen Piersma een schuiver van Kleefstra los liet, stond Wagenaar op de goede plaats en tikte hij attent de 2-0 in het net. Drie minuten later was het pleit beslecht. Kleefstra stond zelf aan de basis van de aanval. Na zijn splijtende pass kon Greogoria op links uitbreken en toen hij de bal op tijd teruglegde was de doelwachter uit Idskenhuizen voor de derde keer geslagen (3-0).

Alle goede voornemens van trainer de Jong en zijn mannen konden direct na het begin van de tweede helft de prullenbak al in. De Jong kon zo vrij als een vogel voorzetten en de kopbal van Greogoria paste precies in de bovenhoek (4-0). De verdediging van VVI was in velden of wegen te zien. Blauw Wit schakelde een tandje lager, maar de gasten slaagden er niet in om het doel van Dijkstra te bereiken. Toen Greogoria op een steekpass van Kleefstra attent reageerde, lag nummer vijf ineens achter Piersma. De eretreffer van Kuperus was er een om in te lijsten, al was Dijkstra het daar afloop niet mee eens. Zelfs de meeste fervente aanhangers van de thuisclub applaudisseerden (5-1). Segwobind had deze middag het laatste woord. Vanaf de rand van de zestien zette hij onberispelijk de eindstand van 6-1 op het scorebord.

Zaterdag speelt Blauw Wit de bekerwedstrijd tegen Flevo Boys 2. De competitie wordt op 24 januari 2015 hervat met de thuiswedstrijd tegen Hardegarijp.

Verslag: D.S. Drijver.