Wedstrijdverslag G1G thuis zaterdag 06-10-'18 tegen Drachten G1G.

7 - 3

Drachten G1JM

1e klasse C2

6 oktober 2018 13:45

Afgelopen zaterdag moest het G1 team van Blauw Wit ’34 tegen Drachten G1. Altijd een wedstrijd met veel strijd.

Beide teams kennen elkaar van school en vorige competities in de jeugd.

Maar nu voor het eerst in de senioren competitie. Binnen 4 minuten wist Jay de 1-0 in de touwen te schieten. Echter Drachten had een snel antwoord, 2 minuten later stond het alweer 1-1. Halverwege de eerste helft maakte wederom Jay er 2-1 van door attent te reageren op een misverstand in de defensie van Drachten G1.

Dit was ook de ruststand. In de tweede helft gaf Blauw Wit G1 aan zijn goede spel van de eerste helft een perfect vervolg. Niels wist met 2 beheerste schuivers de stand op 4-1 te zetten. De klus was geklaard, er ontstond wat onvrede in het veld bij de Drachtenaren wat hun spel er niet beter opmaakte. Maar Blauw Wit ’34 bleef geconcentreerd voetballen en ging niet mee in de onrust,  een compliment naar de jongens.

Jay wist daarna nog 3 maal te scoren en Drachten 2 maal. Dit bracht de eindstand van 7-3 op het bord.

Ongeslagen met 5 overwinningen door de eerste helft van de competitie. Klasse  mannen!
Tekst: Harry Holterman