6 december 2014 11:45

Scheidsrechter

Jaap Halma

Opstelling

Blauwwit E3 mocht vandaag de tweede ronde van de competitie tegen Joure E2 voetballen. De vorige wedstrijd in Joure wonnen we met 1-6, zouden er vandaag weer drie punten inzitten?

Het zonnetje schijnt als scheidsrechter Jaap Halma het startsein geeft. De jongens gaan voortvarend te werk. Het spel speelt zich voorin af en als de bal wel richting onze goal komt, moeten de tegenspelers eerst langs onze verdedigers. En als die gepasseerd worden krijgen ze met onze keeper te maken. Hij maakte de eerste tien minuten een paar hele goede reddingen. Toch komt een flinke uithaal van Joure langs de jongens van Blauwwit en staan we 1-0 achter. Gelukkig laten we de moed niet zakken en spelen we op een leuke manier samen en dat werpt zijn vruchten af, E3 weet de achterstand op gelijk spel te zetten na een mooie voorzet en een slow- motion schot. Met deze verdiende stand kunnen de jongens een beker ranja drinken en de tweede helft weer beginnen.

In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden blijven de jongens ook deze helft mooi voetballen en krijgen de supporters een spannende wedstrijd te zien. Als we dan ook nog op 2-1 voorsprong komen, is het helemaal mooi. Het zijn vandaag de keepers die de uitslag bepalen en helaas voor ons heeft de keeper van Joure een hoofdrol. Wij creëerden genoeg kansen, maar de keeper zat er steeds goed bij. Gelukkig gold dat ook voor ons.  En met de eindstand van 2-1 kregen wij onze welverdiende 3 punten.