Blauw Wit '34 1

2e klasse I

1 december 2018 14:00

Joure - Blauw Wit 2-1 (1-0)

Blauw Wit stond aan de aftrap zonder de zieke Sjorick Bootsma en Bob Schepers. Laatstgenoemde was niet fit genoeg om de wedstrijd te beginnen. Door het ontbreken van beide spelers werd er gekozen voor een andere tactiek met de gebroeders Boonstra samen in het centrum van de aanval. In het begin liet de thuisploeg de gasten uit Leeuwarden het spel maken. Joure wachtte af en wachtte op fouten van de bezoekers. Blauw Wit toonde echter weinig durf en lef. Er werd veelal gekozen voor passes in de breedte of zelfs achteruit. Ook bij balbezit op de andere helft liet de aansluiting van de verdediging te wensen over. Ondanks het balbezit kwamen zij niet tot grote kansen. De openingstreffer ontstond dan ook uit een standaardsituatie voor de thuisploeg. Een corner vanaf rechts verdween ineens in het doel, waardoor Lennart Nijholt de goal op zijn naam kreeg, 1-0. Ongeveer tien minuten voor rust werd rechtsbuiten Folkert Luhoff gevaarlijk. Zijn harde schot verdween net over de lat.

In de kleedkamer was er uiteraard weer stof tot nadenken voor Blauw Wit. Net als vorige week stond het op achterstand in een belangrijke wedstrijd. Reden voor trainer Bert Hollander om zijn team wederom te motiveren voor een betere tweede helft om de achterstand om te buigen. Verdedigers Bas Koetstra en Romar van der Leij bleven in de kleedkamer achter. Aanvallers Guido Bemelmans en Ferron Prosje waren hun vervangers.

Tien seconden na rust hadden de bezoekers al een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Invaller Bemelmans zette goed druk, waardoor de keeper de bal niet goed kon verwerken. Arjen Boonstra kreeg de bal plotseling in bezit en kon uithalen vanaf afstand op het lege doel. Hij schoot helaas voor Blauw Wit ruim naast. Na deze kans bleef Blauw Wit voetballend op zoek naar de ruimtes en de vrije man op het middenveld. Het tempo lag hoger, er werden meer duels gewonnen en er werd meer naar voren gevoetbald.

Een kleine tien minuten na rust werd in feite de wedstrijd beslist. In een fase waarin Blauw Wit nadrukkelijk het initiatief nam en op zoek was naar de gelijkmaker viel uit het niets de volgende treffer voor Joure. Vanuit een ingooi werd de bal terug gekopt naar Luhoff. Hij bereikte met een mislukt schot Martijn Dijk. Dijk raakte de bal eveneens optimaal, maar kon vanaf vijf meter wel keeper Kevin Wilpstra passeren, 2-0.

Een kwartier voor tijd had Joure een goede mogelijkheid om te counteren. Luhoff kon uithalen met zijn chocoladebeen. De bal was een makkelijke prooi voor de doelman. Hierna kreeg Blauw Wit een corner aan de andere kant van het veld. Deze hoekschop werd hard binnengekopt door Dion Rooze. De bal ging via de onderkant van de lat over de lijn tegen het net, 2-1. Inmiddels was ook Bob Schepers ingevallen, maar hij was niet fit genoeg om zijn ploeg te helpen naar een positief resultaat. Blauw Wit kreeg in de tweede helft minimaal drie vrije trappen op een gunstige plek. In tegenstelling tot eerder in het seizoen leverde het totaal geen gevaar op. Uitgespeelde kansen waren spaarzaam met als gevolg de eerste nederlaag op vreemde bodem. Blauw Wit zal de komende twee wedstrijden voor de winterstop moeten winnen om de achterstand op de drie ploegen bovenin de ranglijst te beperken en eventueel te verkleinen. Het is uiteraard teleurstellend dat het elftal slechts een topper heeft weten te winnen tegen Marum. Mede door het gelijkspel tegen Leeuwarder Zwaluwen en de nederlagen tegen BCV en Joure is Blauw Wit nu terug te vinden op de vierde plaats. In de winterstop zullen de verhoudingen bovenin nog duidelijker zijn. BCV treft namelijk nog nummers 2 en 3 Joure en Marum voor de feestdagen.

Volgende week speelt Blauw Wit thuis tegen Stiens. In competitieverband kwamen beide teams elkaar nog niet tegen. De laatste twee seizoenen eindigde Stiens in de middenmoot in deze competitie.

Opstellingen

Blauw Wit:
Wilpstra; Spindelaar, van der Leij (Prosje), van Dijk, Koetstra (Bemelmans); Rooze, Ibrahim (Schepers), Bakker (C), Kleefstra; F. Boonstra, A. Boonstra

Scoreverloop
1-0 ’24 Lennart Nijholt
2-0 ’54 Martijn Dijk
2-1 78’ Dion Rooze

Resultaten 2eKlasse I

Joure – Blauw Wit                                                               2-1
’t Fean ’58 – BCV                                                                 0-2
Hardegarijp – CVVO                                                            4-4
Tonego – Nijland                                                                 1-0
Leeuwarder Zwaluwen – Veenwouden                              5-2
Stiens – VVI                                                                          1-2
Marum – Wykels Hallum                                                     3-0