4 - 3

Marum 1

2e klasse I

24 november 2018 15:00

Na de vervelende nederlaag tegen BCV stond voor Blauw Wit opnieuw een topper op het programma. Op eigen veld werd er ditmaal aangetreden tegen Marum. Bas Koetstra begon weer op linksback. Dion Rooze en Kayin Kleefstra keerden terug in de basis ten koste van Hemen Ibrahim en Guido Bemelmans.

Op een koude zaterdag leek het alsof Blauw Wit nog wat langer nodig had om warm te worden, want het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers. Al na vijf minuten ging de bal op de stip. De spits van Marum voelde licht contact van Tim van Dijk en ging gretig en schreeuwend naar de grond. De strafschop werd benut door de spelverdeler op het middenveld Noel Kailola, 0-1! Na tien minuten was de voorsprong bijna verdubbeld. Tom Boezerooy werd weggestuurd vanaf rechts en kon de bal laag voorzetten. Ralph Oosterhoff stond echter buitenspel en miste overigens deze levensgrote kans.

Na 25 minuten spelen kon Bob Schepers recht voor de goal een actie inzetten na een pass van Wiebe Bakker. Schepers passeerde een tegenstander en schoot onverwachts hard in de rechterhoek, 1-1! Lang kon de thuisploeg helaas niet genieten van deze gelijkmaker. Twee minuten later kon Marum counteren na een mislukte combinatie van Blauw Wit. Boezerooy werd gezocht met een lange bal op rechts. De bal werd verlengd met het hoofd door een verdediger van de thuisploeg, waarna de tweede verdediger Boezerooy niet kon afstoppen. Hij gaf voor op spits Marc Oldewarris, die simpel kon scoren, 1-2! Tien minuten later werd de opgave voor de mannen van trainer Bert Hollander nog lastiger. Opnieuw was de aanleiding hiervoor een lange bal. Deze viel vlak voor het strafschopgebied. Door een gebrek aan communicatie en of een misverstand tussen keeper Joran Koopman en verdediger Tim van Dijk rolde de bal via hen voor de voeten van Ralph Oosterhoff. Hij kon de bal eenvoudig binnentikken vanaf randje zestien, 1-3. Een discutabele penalty en twee keer slecht verdedigen zorgden zo voor een teleurstellende ruststand op sportpark Wiarda. Bovendien was het vertoonde spel niet goed genoeg om deze tegenstander te kunnen verslaan.

Linksback Bas Koetstra bleef in de kleedkamer achter, hij werd vervangen door Arjen Boonstra. Door deze wissel kwamen meerdere spelers op een andere positie. De spelers van Blauw Wit gaven niet op en besloten er in de tweede helft nog vol voor te gaan. Wellicht mede door de omzettingen stond er weer een scherp collectief aan de aftrap na de pauze. Bepalende spelers moesten zichzelf laten zien en alsnog voor een goed resultaat zorgen was de opvatting na rust. Kayin Kleefstra kreeg al gelijk een enorme kans. Hij kreeg geheel vrij een voorzet in de zestien, besloot ineens uit te halen en schoot vol tegen de keeper. Ook een vrije trap van Wiebe Bakker ging net naast de kruising.

In het laatste half uur van de wedstrijd voerden de gastheren het tempo verder op en creëerde de thuisploeg veel kansen. Kleefstra bediende zijn aanvoerder met een geweldige steekbal door de lucht. Schepers haalde op dezelfde wijze uit als Kleefstra, maar dit schot verdween door de benen van de doelman, 2-3! Een prachtige goal en het zorgde voor nog meer energie in het elftal. In de eerste helft werden duels vaker verloren dan gewonnen. Na rust was het een totaal ander verhaal. De organisatie oogde beter en de verdediging kwam eigenlijk niet meer in de problemen. Ondertussen was Romar van der Leij gewisseld voor Hemen Ibrahim. Hij zat overigens ook dicht tegen een rode kaart aan, omdat hij meerdere overtredingen beging op de balvaste aanvaller Oldewarris. Schepers was voor de wedstrijd zoals wel vaker een vraagteken vanwege klachten, maar was ook dit keer weer aanwezig en erg belangrijk. Hij kon niet verder kort na zijn tweede goal en werd vervangen door Guido Bemelmans.

Met Arjen Boonstra en Bemelmans als frisse aanvallers en topscorer Floris Boonstra voorin ging Blauw Wit op zoek naar de gelijkmaker. Op aangeven van Tim van Dijk kon Floris Boonstra na ongeveer 80 minuten de gelijkmaker op het formulier zetten, 3-3! Kleefstra wilde ook zijn goede tweede helft belonen met een mooie treffer. Zijn actie vanaf links werd gevolgd door een geplaatst schot. De wedstrijdbal raakte echter het aluminium. De winnende goal van Blauw Wit leek slechts een kwestie van tijd. Aan het einde van de reguliere speeltijd sprintte Arjen Boonstra weg van zijn bewaker en zocht voor de goal zijn broer Floris. De bal was precies goed en zo kon de topscorer van Blauw Wit, met zijn negende competitietreffer alweer, zorgen voor de bevrijdende en uiteindelijk winnende goal, 4-3! Daarmee was de zogenaamde ‘Remontada’ een feit. Het team liet deze middag zien dat het ook na enkele tegenvallers over veerkracht en veel kwaliteit beschikt in de selectie. Verder zal het in de drie resterende wedstrijden voor de winterstop en natuurlijk ook daarna zeker meerdere zaken moeten verbeteren. Al blijkt wel dat alles begint met een goede instelling en de absolute wil om te winnen. Trainer Bert Hollander en zijn spelers zullen dan ook met gemengde gevoelens terugkijken op deze wedstrijd, maar erg blij zijn met het resultaat en het vertoonde spel na rust! De overwinning werd terecht gevierd door het scoreverloop en Blauw Wit stijgt naar plek twee.

Volgende week speelt Blauw Wit in en tegen Joure. Het elftal van trainer Klaas de Jong werd afgelopen seizoen vierde in deze klasse. Ze promoveerden via de nacompetitie niet en proberen dit seizoen wederom mee te doen om de prijzen. Afgelopen zaterdag verloren ze echter wel bij laagvlieger Nijland met 2-1. De laatste ontmoeting tussen beide clubs eindigde overigens in 0-2 voor de bezoekers uit Leeuwarden op 26 november 1988. Ex trainer Cees Jansen was toen trefzeker!