3 - 1

CVVO 1

2e klasse I

27 oktober 2018 15:00

Na de zevenklapper van vorige week tegen Tonego was het voor Blauw Wit belangrijk om scherp aan de thuiswedstrijd tegen CVVO uit Lemmer te beginnen. De bezoekers stonden laag op de ranglijst, dus onderschatting lag op de loer. In de vorige thuiswedstrijden kwamen de gastheren tweemaal vroeg op achterstand, zodoende nog meer redenen op goed te starten. Dennis Dijkstra begon opnieuw onder de lat en Arjen Boonstra zat ook weer bij de selectie. Ook bij CVVO waren de eerste en tweede keeper niet inzetbaar.

Kayin Kleefstra opende na ongeveer tien minuten de score, nadat Floris Boonstra een mogelijkheid had gekregen en CVVO de bal niet goed had weggewerkt, 1-0. Blauw Wit had een enorm overwicht en kreeg zeer veel ruimte om te voetballen. In minuut 34 leek Blauw Wit de score te hebben verdubbelt, maar de goal werd merkwaardig genoeg geannuleerd vanwege buitenspel. Dion Rooze werd aangespeeld op randje zestien en legde de bal breed op Wiebe Bakker. Zijn schuiver werd uiteindelijk geen geldig doelpunt. De scheidsrechter keurde de bal eerst goed, maar na overleg met de grensrechter van CVVO kwam hij terug op zijn beslissing. Doelman Dennis Dijkstra had zeer weinig te doen, behalve wanneer hij aangespeeld werd door zijn eigen verdedigers. De ploeg van trainer Bert Hollander had het duel voor rust op slot moeten gooien, maar deed dat niet. Spits en topscorer Floris Boonstra kon zeker twee keer oog in oog met de keeper afronden. Eenmaal was de keeper met de voet de situatie de baas en eenmaal verdween het schot van Boonstra tegen het hek achter het doel. Boonstra was overigens wel aangeslagen na een bal in de edele delen en werd later in de rust dan ook vervangen door Hemen Ibrahim. De laatste kans van de thuisclub was vijf minuten voor tijd. Aanvoerder Bob Schepers sneed vanaf rechts naar binnen, maar zijn schot werd uit de verre kruising getikt door de jonge doelman van CVVO.

Rooze ging in de tweede helft in de spits spelen en Ibrahim kwam daardoor op het middenveld. Een belangrijk moment na rust was een aanval van de thuisclub vanaf rechts. Kleefstra kon de bal meenemen het strafschopgebied in en rustig een van zijn medespelers gaan uitzoeken om de voorsprong alsnog te verdubbelen. Hij kwam echter niet geheel scherp uit de kleedkamer en schoot ineens op doel. Vanuit een van de spaarzame standaardsituaties van CVVO werd doelman Dijkstra tegen de grond gewerkt en kon Thomas Miedema de bal in het doel schieten, 1-1. In plaats van een riante voorsprong stond de wedstrijd opeens weer gelijk. Blauw Wit moest hierdoor nog vol aan de bak om het veldoverwicht uit te drukken in een overwinning. Na een dik uur spelen botste Schepers op linksback Stefan Visser en benutte hij zelf de gegeven strafschop foutloos, 2-1. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg Blauw Wit tegen de moegestreden ploeg van trainer Schmidt kans op kans. De voorsprong werd vergroot toen Kleefstra weggestoken werd op rechts door Gert Jan Spindelaar en Kleefstra bediende op zijn beurt Rooze. Hij werkte de voorzet op maat af, 3-1. Gelegenheidsspits Rooze kreeg nog zeker twee kansen om vaker te scoren in het restant van de wedstrijd. Bakker stond nog niet op het wedstrijdformulier, doordat zijn goal was geannuleerd. Hij kreeg ook meerdere open kansen, maar was niet doeltreffend. Zijn mooiste moment was een volley van zeker 25 meter, maar de keeper tikte de bal over het doel. Verder was hij met een kopbal dichtbij een treffer, maar de keeper keerde zijn inzet op de doellijn. Buitenspelers Schepers en Kleefstra bleven ook gevaarlijk in de tweede helft. Zo schoot Schepers een bal kiezelhard op de lat en kon Kleefstra de stuiterende bal voor leeg doel niet afwerken. Kleefstra wisselde geniale momenten af met merkwaardige keuzes. Hij passeerde zijn directe tegenstander bijvoorbeeld met een hakje in de lucht, maar ging voor eigen succes terwijl er medespelers vrij voor de goal stonden. De ervaren aanvoerder Patrick Lip van CVVO kon met zijn defensie niet verhinderen dat Blauw Wit constant op het doel afkwam. De laatste kans van de wedstrijd was voor het trio Rooze, Bakker en Schepers. Het lukte hen niet om tegen slechts één verdediger en de doelman de overtalsituatie uit te spelen.

Al met al had de bespeler van sportcomplex Wiarda wel een dozijn aan kansen gedurende de hele wedstrijd, maar bleef het dus bij slechts 3-1. De wedstrijd zal hiermee uiteindelijk de boeken in gaan als een reguliere overwinning voor Blauw Wit en de zoveelste nederlaag van CVVO dit seizoen. Doordat er geen enkel gelijkspel te noteren viel, blijven de verschillen bovenin de competitie klein. Marum won met 5-1 en blijft hierdoor aan kop van de ranglijst. Met nog enkele wedstrijden te gaan hebben zij momenteel de beste papieren voor het behalen van de eerste periodetitel. Er zijn echter genoeg andere ploegen, inclusief Blauw Wit, die het stokje kunnen overnemen wanneer zij een fout maken de komende weken.

Volgende week reist Blauw Wit wederom af naar een promovendus, Nijland met trainer Lykle Bleekveld is dan de tegenstander. Nijland werd afgelopen seizoen kampioen in de 3eklasse A. De laatste ontmoeting tussen beide teams eindigde overigens in 3-3 op 3 oktober 2009. Vijf jaar eerder werd er daar verloren. Blauw Wit zal wederom een goede uitslag neer willen zetten in Nijland en de drie punten voor het eerst mee willen nemen in de bus naar Leeuwarden.