Datum

13 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Stiens – Blauw Wit 0-2 (0-0)                                                                                      zaterdag 13 april 2019

Blauw Wit begon met dezelfde opstelling als vorige week in Stiens tegen het elftal van trainer Rudi van de Burg. Stiens startte de wedstrijd met een aantal andere spelers vanwege blessures, schorsingen en keuzes van de trainer. De wedstrijd stond onder leiding van de talentvolle Sarah Brinkkemper.

Nadat beide pupillen van de wedstrijd hadden gescoord werd er afgetrapt onder merkwaardige weersomstandigheden. Natte sneeuw en zon wisselden elkaar af bij de wedstrijd die gespeeld werd op het grasveld en tevens hoofdveld van Stiens. Blauw Wit begon fel en zette de thuisclub onder druk. Al direct had Bob Schepers zijn tegenstander Jordy Weykamp gepasseerd en ook zijn collega in de verdediging op de achterlijn. Helaas was het schot van de aanvoerder van de gasten uit Leeuwarden te zwak om de jonge keeper te verschalken. In het eerste kwartier kwam Blauw Wit mede door de pressing nog tot twee kansen. Beide schoten gingen rakelings langs de paal.

Daarna werd het spel van Blauw Wit minder nauwkeurig en was er onderling discussie over de uit te voeren strategie. Stiens zakte met name in op eigen helft, maar liet gedurende de eerste helft vorderde zich een aantal keren zien op de andere helft. De gasten probeerden het vaak met een lange bal op lopende mensen vanuit het middenveld. Dit leverde weinig resultaat op, of je moet het aantal vlagsignalen van de grensrechter van Stiens ook meenemen in de score.

Na een kwart wedstrijd was het bovendien even schrikken voor de bezoekers. Kevin Wilpstra kwam bij een vrije trap ver uit zijn goal, bokste een bal goed weg en viel daarna op een vervelende manier op zijn achterhoofd. Scheidrechter Brinkkemper riep meteen om een dokter, maar het bleek na een minuut mee te vallen met de fanatieke doelman.

In de tweede helft kwam Blauw Wit opnieuw goed uit de startblokken. Schepers, in de rust nog een vraagteken voor de rest van de wedstrijd, trok naar binnen en haalde vanaf een meter of 20 droog uit. Zijn schot werd gekeerd en de rebound van Arjen Boonstra was opnieuw een prooi voor de keeper. Een uitstekende mogelijkheid ging hier in rook op. De grootste kans van de wedstrijd was voor middenvelder Wiebe Bakker. Hij werd diep gestuurd en besloot oog in oog met de sluitpost hem te passeren en daarna af te ronden. De individuele actie slaagde, maar het schot verdween naast de paal in het zijnet. De ultieme kans om op voorsprong te komen werd om zeep geholpen. Stiens werd in de tweede helft tweemaal gevaarlijk vanuit een vrije trap van linksback Weykamp. De eerste poging verdween een meter naast de kruising en had een beter lot verdiend. Blauw Wit gaf de hele wedstrijd eigenlijk geen grote kans weg. Een compliment voor de verdediging onder leiding van het centrale duo bestaande uit Sjorick Bootsma en Tim van Dijk.

Het waren de gasten die een kwartier voor tijd hun inzet beloond zagen worden. Invaller Pavel Usakov kreeg de bal buiten het strafschopgebied voor zijn voeten, twijfelde niet en haalde uit. Zijn schot leek houdbaar, maar verdween boven de keeper in het doel, 0-1! Een bevrijdende treffer voor het elftal van trainer Bert Hollander. Romar van der Leij en Gilian Dijkstra vielen in om te helpen de punten mee te nemen naar de stad. Vijf minuten voor tijd werd de overwinning veiliggesteld. Opnieuw kwam Bakker in de gelegenheid om te scoren. Hij werd weggestuurd door een uitstekende lange bal van Gert Jan Spindelaar. Bakker besloot het nu ineens te proberen en zorgde met een lobje voor de eindstand, 0-2!

Met deze overwinning blijft Blauw Wit meedoen in de top van de ranglijst. Door het verlies van BCV tegen Joure is Leeuwarder Zwaluwen de nieuwe koploper. De lijstaanvoerder en achtervolgers BCV, Blauw Wit en Marum spelen allen nog onderlinge wedstrijden, waardoor de beslissingen nog moeten vallen. Uiteraard zal iedereen vanaf nu gaan kijken naar het team van trainer Carlo Rietdijk. En bovendien is het interessant om te zien wat de reactie zal zijn van BCV, bijna het gehele seizoen koploper in de 2e klasse I. Volgende week is er nog een speelronde, voordat er twee vrije weekenden zijn in verband met vakantie en feestdagen. Op 20 april speelt Blauw Wit de voorlaatste thuiswedstrijd van de competitie. Joure komt dan op bezoek. Er werd in Joure op 1 december verloren met 2-1. Dion Rooze scoorde toen vanuit een corner de enige treffer voor de gasten.