Blauw Wit rekent in tweede helft af met Asser Boys en bereikt knock-out fase beker 5-1 (1-1)

Blauw Wit '34 1

5 - 1

Asser Boys 1 (zon)

Groep 1 L104

15 september 2018 17:00

Na de zeperd tegen VKW in Westerbork was het doel voor Blauw Wit duidelijk: winnen en doorgaan in de beker. Bovendien was het zaak om met een goed gevoel de voorbereiding af te sluiten en daarna van start te gaan in de competitie.

In de eerste helft liet Asser Boys zien een degelijk team te zijn en het oogde vrij georganiseerd. Met voornamelijk fysieke spelers en een solist op de zijkant probeerden zij het de thuisploeg lastig te maken. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Blauw Wit had op een 1-0 voorsprong moeten komen nadat Bob Schepers de doelman maar eens besloot te testen vanuit de tweede lijn, de rebound was echter niet besteed aan Floris Boonstra, hij schoof de bal naast de paal.

Niet veel later was het dan toch raak na een hoekschop. Schepers bracht de bal onbedoeld absurd hoog voor en Dion Rooze troefde de fysiek sterke mannen uit Assen af en zorgde met een uitstekende kopstoot voor de openingstreffer: 1-0! Na deze goal probeerde het team van trainer Bert Hollander vooral door lange ballen op diepgaande mensen voor gevaar te zorgen, maar de passing was vaak onnauwkeurig.

Op slag van rust besloot Romar van der Leij dat de 18 jarige doelman Joran Koopman ook maar eens  in het spel moest worden betrokken. Hij kopte zonder dat hij onder druk werd gezet een hoge bal vanaf 20 meter richting het eigen doel. Helaas kwam de keeper uit zijn doel om de bal op te rapen, dus was de stand gelijk tijdens de theepauze.

Blauw Wit liet na rust zien dat het de betere ploeg was. Combinatievoetbal werd afgewisseld met ballen in de diepte en beide methoden zorgden voor problemen voor de Asser defensie. Al snel resulteerde dit in een prima goal van Wiebe Bakker, 2-1. Niet veel later scoorde Rooze opnieuw, ditmaal scoorde hij toen hij alleen op de keeper af ging na een steekbal door het midden, 3-1. Spits Floris Boonstra had nog niet gescoord en zoeken naar zijn moment. Na een vlot lopende aanval over links werd hij gezocht en krulde de bal langs de keeper via de lat in het doel, 4-1. Blauw Wit nam geen genoegen met deze stand en ging vrolijk verder met het creëren van kansen. Na weer een uitstekende diepte pass nam Bakker de bal tweemaal met het hoofd mee richting het vijandelijke doel. De keeper stond enkele meters voor zijn goal en kon na de lob van Bakker opnieuw de bal uit het net vissen, 5-1.

Dat Blauw Wit de tweede helft verzorgd en aanvallend voetbal liet zien bleek ook wel uit het feit dat beide backs Bas Koetstra en Gert Jan Spindelaar oog in oog met de doelman kwamen. Beide spelers scoorden helaas niet na goede reddingen van de keeper. Ook invaller Arjen Boonstra was dichtbij een goal. Hij sneed vanaf rechts naar binnen en omspeelde zijn directe tegenstander, zijn harde schot verdween echter een meter naast de paal. Bovendien werd er nog een bal ingekopt vanuit een corner, de bal die de doellijn leek te hebben gepasseerd werd echter niet tot doelpunt gepromoveerd. De score had dus nog hoger uit kunnen vallen dan 5-1, echter was dit een prima resultaat. Door in de beker en er werd vertrouwen getankt voor de competitie, vooral door de manier van voetballen die vandaag succesvol was.

Volgende week begint de competitie voor Blauw Wit in de 2eklasse I. De degradant wordt verwacht op sportcomplex de Kemphaan voor een wedstrijd tegen het plaatselijke SC Veenwouden. Het is te hopen dat het hoofdveld ter plekke enigszins hersteld is van de droogte vergeleken met de foto die geplaatst werd op Twitter in de zomer. De laatste ontmoeting in competitieverband tussen beide teams in Veenwouden eindigde overigens in 3-1 voor de thuisploeg op 26 september 2015.