Bekerwedstrijd Warga F1-Blauw Wit ´34 F3

Datum

15 november 2014 10:15

Accommodatie

Onbekend

Een compleet en fit team staat in Wirdum klaar om de beker wedstrijd tegen Warga F1 te spelen. We weten dat we een zware dobber gaan krijgen, omdat onze tegenstander heel goed is. In de competitie hebben ze al een doelsaldo van 81-6. Onze doelstelling voor vandaag is tegenstand bieden en wie weet zelfs nog een doelpunt maken.

Dat dit laatste gaat lukken zien we al binnen een minuut na de aftrap. Het is Teun die de openingstreffer maakt.  Dit zet gelijk onze tegenstander op scherp en voetballen we vooral op onze helft. De verdedigers Binks en Timon hebben er wel werk aan en met behulp van Moos kan Fabian het goed aan. Het duurt dan ook wel 10 minuten voordat het tegendoelpunt valt. Fabian zit er goed bij, heeft de bal goed vast, maar volgens de scheids aan de andere kant van de lijn. 1-1

Hierna volgen er van beide kanten diverse doelpogingen en is er een gelijkwaardig spel te zien. Het eerstvolgende doelpunt komt van de schoen van een Blauwwitter, helaas een eigen doelpunt. In een poging van Moos om te verdedigen, komt de bal verkeerd op zijn voet terecht en komt de stand op 2-1. Een voor ons onverklaarbare vrije trap tegen zorgt dat we nog wat verder achter komen te staan en dit zijn onze jongens niet gewend. Het technische spel zakt wat in en is het lastig om de rust te bewaren.

Fabian komt nog wel  een keer goed uit en dat biedt voor Warga ruimte om een schot op goal te wagen. Ze houden er geen rekening mee dat wij Timon in ons team hebben; een stofzuiger in de achterhoede. Toch valt even later de 4-1 en enigszins teleurgesteld om zoveel pech gaan de jongens een beker drinken halen.

Na de rust kunnen ze hun draai niet vinden en zo staan we na 10 minuten al 7-1 achter. De omkeer komt als een mooie aanval omgezet wordt in een doelpunt van Stijn; 7-2. Het is net of geeft dit ons zelfvertrouwen en gaan we weer goed voetballen. De bal en de jongens gaan weer over het hele veld. Binks komt mee naar voren en Robin en Stijn proberen de bal bij Simon te krijgen, maar Simon heeft het voorin zwaar met drie verdedigers die hem voortdurend in de gaten houden. De 8-2  en de 9-2 vallen, maar dan komt er een mooie aanval van Simon en kan de scheidsrechter 9-3 noteren. Het schot van Teun gaat naast, maar Robin weet het laatste doelpunt van deze wedstrijd te maken.

Met een eindstand van 9-4 is helaas voor ons een einde gekomen aan dit beker avontuur.