Datum

22 november 2014 10:15

Accommodatie

Onbekend

Blauw Wit ’34 D1 heeft zaterdag in de Hoofdklasse Q 3 belangrijke punten gepakt. Op veld 2 afgerekend met VV Drachten D1, 4-0.

In het eerste deel van de eerste helft konden de spelers van Blauw Wit de tegenstander goed onder druk houden. Dit resulteerde in een aantal kansen waarvan er na 6 minuten de eerst verzilverd werd. Na een doorbraak van Rens op het middenveld zorgde Rik, door het veld goed breed te houden, de de eerstgenoemde een keurige steekpass kon afleveren. In de één op één situatie die daarna volgde was Rik de slimste. Hij koos voor een lage bal onder de keeper door, 1-0. In de fase die daarna volgde gebeurde er niet veel op een aantal kansen voor Blauw Wit na. Blauw Wit gaf minder druk op de tegenstander en daardoor ontstonden er een aantal situaties waarin we vrij makkelijk de bal verloren. Het grootste gevaar kwam in de 24ste minuut uit een afvallende bal die bij Idwer terecht kwam, nadat zijn schot een aantal seconden daarvoor werd tegen gehouden door de keeper van VV Drachten. Vanuit een vrijwel onmogelijke hoek wist Idwer de bal binnen te schieten. Hiermee tekende hij voor de 2-0 en zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen!

In de rust hebben we de boel weer op scherp gezet waarna we fel aan de tweede helft begonnen. Drachten kwam moeilijk toe aan opbouwen en dit kwam met name doordat wel er korter op zaten dan dat we in de eerste helft hadden gedaan. Doordat we op sommige goede keuzes maakten in de opbouw door de juiste keuzes te maken konden we meerdere kansen creëren. Dit leverde pas vlak voor het einde resultaat op in de stand. In de 57ste minuut lette Niels goed op na een afvallende bal en creëerde hiermee de kans op 3-0. Hij schoot hard, via de rug van een speler van VV Drachten, de bal in de linkerhoek.  3 minuten later tekende Rens vlak voor het einde van de wedstrijd ook nog voor de 4-0. Hij scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd door enkele tegenstanders te passeren en de keeper te verschalken met een lager schuiver in de verre hoek. Een knappe prestatie omdat het er meerdere keren op leek dat hij de bal zou verliezen!

De D1 heeft met als team en met de steun van de supporters die er ondanks de koude wind ook stonden, weer een prima prestatie geleverd en de 3 punten verdiend. Voor de winterstop zullen we nog één keer bekeren en in de competitie treffen we CVVO D1 en SWZ BOSO Sneek D1 nog.