0 - 12

Blauw Wit '34 JO9-3

F-pupillen zaterdag, F3, 2e klasse 08

22 november 2014 8:45

Het is nog vroeg en koud als we ons melden bij Franeker F4. Franeker heeft een groot team en omdat het koud is, wordt er besloten om 8-8 te spelen. Voor ons geen wissels, maar lekker allemaal voetballen.

Het is dan ook al na drie minuten dat Stijn het eerste doelpunt van deze wedstrijd maakt. Het spel speelt zich voornamelijk voor het doel van de tegenpartij af en kan Moos 0-2 scoren. Hij maakt ook het derde doelpunt, hoog in de goal vanaf een meter of 8. De aftrap wordt genomen en Teun maakt een schot op doel, maar raakt de paal. Simon ziet een kans en probeert de rebound te maken, maar helaas zit de keeper er goed bij. Robin blijft goed op zijn positie spelen en past de bal steeds keurig naar zijn medespelers. Dit zorgt ervoor dat Moos even later met de 0-4 zijn zuivere hattrick kan maken. Timon komt mee naar voren en krijgt van de jongens de ruimte om mee aan te vallen, ook Binks is over de helft van het veld, maar deze jongens blijven intussen goed de tegenstander in de gaten houden en de kudde spelers opdrijven.  De rust stand is 0-4 en de jongens mogen even opwarmen.

Om Fabian niet heel veel te doen had en niet al te koud te laten worden, mag hij de 2e helft mee voetballen en gaat Moos op goal. Al snel geeft Timon een mooie voorzet op Simon en is de 0-5 een feit. Dat Fabian niet alleen een goede keeper is, maar ook wel een balletje kan raken blijkt als hij de 0-6 maakt. Stijn is goed voor de 0-7 en Teun maakt ook een zuivere hattrick, waardoor de stand 0-10 wordt. Dan komt er even wat spanning in de wedstrijd. Tijdens een aanval van Franeker komt er een speler ten val en geeft de scheidsrechter een vrije trap. De jongens maken een muurtje en Moos kan de bal tegen houden. Het spel hervat zich weer en Binks kopt de uittrap verder het spel in. De jongens pakken het op en Robin maakt de 0-11. Om de eindstand op 0-12 te krijgen maakt Simon nog een doelpunt en kunnen de jongens na de penalties lekker warm gaan douchen.