Blauw Wit ´34 E3 - SWZ Boso Sneek E3 1-9

Blauw Wit '34 JO11-3JM

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 05

8 november 2014 9:00

We moesten weer vroeg uit de veren voor de uitwedstrijd van BW E3 tegen de E3 van SWZ Boso Sneek. Een waterig zonnetje en een toch wel stevige wind vormden de ambiance voor deze tweestrijd.
De eerste helft ging gelijk op met kansen voor beide teams. Uiteindelijk gingen we, na twee goede individuele acties van Carlo en Ennio met een 2-0 voorsprong de rust in. Het samenspel was wel voor verbetering vatbaar. We zullen nooit weten of het de limo, de wind in de rug, of de tactische bespreking van de leiders is geweest, maar de tweede helft ging een stuk beter.
Een pass van achteruit door Hessel kwam bij Pepijn terecht die op z'n beurt de bal aan Rutmer gaf. En daar was de 3-0.  Een prima goal en goede aanval. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. Rutmer gaf een voorzet op Pepijn die van dichtbij inschoot. Door de ontstane euforie was de scherpte in het team even weg. De tegenstander maakte daar optimaal gebruik van: 1-4. Gelukkig pakten onze jongens de draad snel weer op. Hessel kon, zonder gehinderd te worden, richting het doel opkomen en schoot prima in de verre hoek, 1-5.

De wedstrijd was wel gespeeld en toch gingen de jongens onverstoorbaar verder. Pepijn kwam vanaf de linkerkant naar binnen en mikte de bal langs de keeper van SWZ, 1-6. Kort daarvoor had Johan met een goede redding voorkomen dat Sneek een tweede doelpunt zou scoren. De koek was echter nog niet op: de bal kwam na een chaotische aanval voor de voeten van Toni terecht en stond de 1-7 op het scorebord. Vervolgens schoot Ennio van afstand op doel en lag de bal weer in het net, 1-8.  Het slotakkoord kwam van Pepijn die zijn actie, die resulteerde in de 1-6, nog eens dunnetjes overdeed. Einduitslag 1-9!!!
Goed resultaat na een wat mindere serie. Goed voor het doelsaldo en uiteraard goed voor het moreel. Kortom een prima prestatie van het hele team.