2 - 7

Blauw Wit '34 JO10-1

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 01

14 oktober 2017 10:30

Dat was even schrikken voor de JO10-1: na 5 minuten 1 - 0 achter staan in Drachten. Dat hadden ze dit seizoen nog niet eerder meegemaakt.
De wedstrijd begon goed met enkele kansen over en weer. Iedere keer waren verdediging en keeper -van beide teams- in staat de inzet te keren.
De jongens hervonden zich snel en hadden duidelijk het overwicht op het veld. via beide zijden werd aangevallen en gelukkig stond 5 minuten later
de 1 - 1 op het scorebord.  Hoewel het een spannende wedstrijd bleef, met mooie kansen voor beide teams, wist Blauw Wit voor de rust nog twee keer te scoren:  een leep balletje in de linkerhoek en een pracht afstandsschot.

Na de pauze werd de opmars voortgezet.  Opnieuw werd met een afstandsschot het doel gevonden: 1 - 4.  Ook nu had Blauw Wit een duidelijk veldoverwicht.  Na een rebound van de keeper werd fraai de vijfde treffer binnengeschoten.  Een dieptepass werd mooi gekaatst waarna een nieuwe pass volgde die in één keer op de slof werd genomen: 1 - 6!  Drachtster Boys wist nog wat terug te doen en trof voor het tweede keer het Blauw Wit  doel na een mooi opgezette aanval.  De eindstand werd bepaald op 2 - 7,  nadat een solo afgerond werd met een buitenkantje rechts in de rechter hoek.