Wedstrijdverslag junioren JG1 bij Broekster-Walden.

1 - 6

Blauw Wit '34 JG1JM

1e klasse 01

23 september 2017 14:00

De eerste wedstrijd van het seizoen was eigenlijk een thuis wedstrijd, maar door de vertraging van de werkzaamheden aan de kunstgrasvelden, zijn we uitgeweken naar damwoude.

De spelersbus zat vol met jongens, die zeer gretig waren.  Ze waren er echt klaar voor en dat was te zien.  Ze gingen er direct flink tegen aan.
De eerste wedstrijd was tegen HH '97 en daar vond Sam al snel het net met de bal en stond het 1-0.  Enkele minuten later had Niels de weg naar het doel ook al gevonden en verdubbelde hij de stand naar 2-0.
Jay wilde niet achter blijven en trok de stand voor de rust naar 3-0.
HH'97 verraste blauw wit met een tegendoelpunt. 3-1 Maar jay vond nogmaals het doel en kwam de eind stand op 4-1.

De tweede wedstrijd was tegen broeksterwouden
Deze wedstrijd begon direct aanvallend,  de eerste kans ging net langs de paal, net zo een als Rossi ( speler van cambuur) van gisteravond. De jongens zetten de druk er direct goed op.
De jongens van broeksterwouden dachten er ook zo over en maakte snel de 0-1.
De 1-1 kwam van Jay en de rust kwam weer terug in de ploeg. Jay maakte een schot op doel maar kwam tegen de keeper, in de rebound stond Martijn goed op zijn plaats en plaatste de bal in het net, stand 2-1.
Jay zag daarna weer zijn kans schoon en maakte er een mooie 3-1 van.
Het samenspel was weer geweldig er werd weer goed technisch gespeeld waardoor Martijn mooi vrij stond en de 4-1 in kon tikken.
De verdediging stond ook zijn mannetje, want Paul had niet veel te doen. De keren dat hij dé bal tegen kwam was de redding weer super.  Rob was erg scherp en haalde menig bal terug van eigen helft naar de aanvallers.
Mark stond vaak weer op de juiste plek waardoor de verdediging stond als een huis.
In de voorhoede bracht Stefan regelmatig een prachtig balletje in frontlinie waardoor er mooie kansen ontstonden.  Hij had zelf een pracht kans om een bal in te koppen.  Jammer genoeg ging deze net over.
Iedereen was weer top, zo ook Sam hij gaf een geweldige pas op Jay hij kon hem perfect voorzetten voor Martijn,  die hem met een hakje binnen tikte 5-1.
Niels nam zijn kans waar en maakte de eind stand 6-1.
De jongens verraste een ieder om deze wedstrijden met goed voetbal uit de startblokken te komen.
Tekst: Nelly Dooper