3 - 3

Akkrum E1

E-pupillen zaterdag, E3, Hoofdklasse 05

1 november 2014 11:45

Het zonnetje schijn al lekker op deze warmste 1 november ooit als onze jongens tegen Akkrum E1 beginnen. De afgelopen wedstrijden kregen we in de eerste minuten al een tegendoelpunt. Door een rustige voorbereiding en mooi overspelen, zijn wij het die vandaag al snel kansen krijgen. Carlo schiet op doel, maar de keeper weet de bal tegen te houden. Het schot van Toni gaat naast. Het zorgt er wel voor dat E3 met meer zelfvertrouwen gaat spelen. Ze bouwen de wedstrijd vanaf de middellijn op en dit loont. Pepijn maakt een doelpunt!

Als even later Carlo een voorzet op Rutmer geeft, gaat deze over. Akkrum probeert druk te zetten, maar komt achterin Bas en Hessel tegen. Toni past vanaf de middellijn naar Carlo, waardoor we 2-0 voor komen te staan.

We pakken de draad weer op en de bal en onze jongens maken heel wat meters. Zo dribbelt Bas het halve veld over en hebben Ennio en Toni op het middenveld best wel druk. Helaas kunnen ze niet voorkomen dat er een tegendoelpunt valt. Als Ennio vlak voor rust nog de 3-1 maakt kunnen we weer voorzichtig ademhalen.

Na de rust komt Akkrum sterk terug. Als de bal op onze helft komt, staat alleen Bas er. De andere jongens komen hem helpen, maar daardoor komen er teveel voeten op een paar vierkante meters en veranderd de bal van richting en is voor Johan onhoudbaar. Als we even later een corner tegen krijgen wordt de stand gelijk 3-3. Een penalty als gevolg van een overtreding dwingt Johan met zijn houding over de lat. Een uithaal van Toni en Ennio kunnen de stand niet meer veranderen, maar de 3-3 uitslag geeft weer een positieve draai aan de toekomst.