16 - 1

Irnsum JO10-1

Onder 10, JO10-1, Groep 1 05

2 september 2017 11:40

Zaterdag togen de spelers van Blauw Wit JO10-1 naar Irnsum voor de eerste wedstrijd van het bekerseizoen.  Het tienkoppige team -vorig jaar de JO9-1- kent twee wijzigingen: Kobe bleef nog bij de JO9 en Wilt zat al in de JO10-1.

Omdat de velden bij Blauw Wit nog niet allemaal klaar waren, werd de wedstrijd van Wiarda naar Irnsum verschoven. Gelukkig hadden de kantinevrijwilligers bij regioclub  V.V. Irnsum de koffie al klaar en werden we hartelijk ontvangen.

In het begin van de wedstrijd was het allemaal een beetje aftasten. Sommige spelers hadden alweer enkele trainingen in de benen zitten, hadden meegedaan aan Stars in their Eyes en de Paneka voetbaldagen,  anderen waren net terug van vakantie.

Toch werd al na 2 minuten het net van Irnsum gevonden en 2 minuten later nog eens. Met de samenwerking en het positiespel zat het wel snor. De eerste helft speelde zich voornamelijk op de helft van Irnsum af. Met de rust was de stand inmiddels opgelopen tot 0-11.

De spelers van Irnsum waren in de pauze blijkbaar goed toegesproken door de trainer want in no-time wisten de in het oranje gestoken spelers te scoren. Blauw Wit herpakte zich echter goed en nam het initiatief over van de Irnsummers.

Hoewel de doelpunten niet het aantal van de eerste helft evenaarde, won Blauw Wit uiteindelijk met 1-16. Tijdens de afsluitende penalty serie wisten zowel de spelers van Irnsum en Blauw Wit veelvuldig de paal, de lat en de handen van de keepers te raken. Dat kon de vreugde bij de Blauw Witters echter niet drukken.

Volgende week zaterdag is GAVC (Grou) de tegenstander en een week later wordt tegen FVC gespeeld.