1 - 1

SJO J.V. Oostenburg JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 07

6 mei 2017 10:25

Vandaag trof Blauw Wit ’34 JO9-1 de nummer 3 uit de competitie, SJO J.V. Oostenburg uit Oosterwolde. Met 1 gespeelde wedstrijd meer voert Blauw Wit de ranglijst aan. Er stond weer een harde wind op Sportpark Wiarda en daar hadden de spelers rekening mee te houden.

De spanning was van meet af aan te snijden. De eerste helft had Blauw Wit de wind in de rug. Kort na de aftrap schoot Nikolai de bal van links op de lat. Kort daarna wist Westley de bal met een steekpas voor het doel te brengen maar de verdediging was alert. Hoewel het spel zich hoofdzakelijk op de helft van Oostenburg afspeelde waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Een mooie uitbraak door het midden bracht de Oostenburgse aanvallers voor het doel. Keeper Nout wist het schot goed te keren. De training van afgelopen week wierp z’n vruchten af toen na mooi overspel het eerste doelpunt viel. Zo’n 10 minuten in de eerste helft wist Nikolai een voorzet van rechts mooi af te ronden.

Na de rust mocht Oostenburg genieten van de stevige bries. Vanaf het eerste moment werd er volop druk gezet en de Blauw Wit verdediging kraakte. Kobe, Thijs en Milan deden hun best en kwamen er keer op keer toch weer uit. Via rechts werd Wytse, afgewisseld door Thijmen,  voorzien van passes door Kobe. Lars en Jordi mochten om beurten over links hun benen onder het lijf vandaan lopen op de heuse knallen van Thijs. Toch was het niet Blauw Wit die de tweede goal van de wedstrijd mocht scoren. Een solo bracht de aanvaller tot vlak bij het doel waarna de bal met een knal achter Nout werd gewerkt;  1 – 1. Na een korte onderbreking vanwege een blessure ging de wedstrijd weer verder. Hoewel het over en weer ging werd er toch niet meer gescoord.

De eindstand was dan ook 1 – 1. Gelukkig konden de heren allemaal nog een keer hun beste beentje voorzetten bij de afrondende strafschoppen.