2 - 8

Blauw Wit '34 JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 07

25 februari 2017 10:00

Vorige week was de seizoensstart van Blauw Wit 34 JO9-1. Uit bij FVC op het 'eigen' Wiarda. De weersverwachting was slecht: koud, regen en harde wind.
De eerste helft begon erg goed voor Blauw Wit. Met de wind in de rug speelde het spel zich vooral op de helft van FVC af. Milan schoot knap binnen na een voorzet van Thijmen. Westley noteerde de 0 - 2 en kort daarna, op een prachtige pass van Milan, ook de 0 - 3.
De heren van Blauw Wit lieten het spel zien waar ze op de training zo hard voor hadden gewerkt. Op een steekballetje van Thijmen sneed Wytse door de FVC verdediging en werkte de bal knap achter de keeper. Wytse zorgde ook voor de 0 - 5, na een voorzet van Thijmen. De keeper van FVC speelde een goede wedstrijd en wist veel ballen van Blauw Wit te keren. Keeper Nout en de verdedigers Nicolai en Thijs hadden die eerste helft weinig te doen. Daardoor kon Thijs een paar van zijn rushes laten zien.
Na een mooie solo over de linker flank werkte Lars de bal in het net. Even later was Lars weer betrokken bij een goal. Zijn kort genomen voorzet werd door Thijmen hoog voor de pot geschoten. Daar stond Jordi bij de tweede paal die zijn hoofd tegen de bal plaatste en het mooiste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Met een 0 - 7 voorsprong renden beide teams naar de kleedkamers om wat op te warmen.
De tweede helft had FVC voordeel van de wind in de rug. Een peptalk van de trainer zal ook bij hebben gedragen want FVC had vleugels. Blauw Wit stond te vernikkelen op het veld en daar maakte FVC gretig gebruik van. Binnen twee minuten na de aftrap lag de eerste bal in het blauw witte net. Keeper en verdedigers -met ondersteuning van Milan en Nicolai- hadden nu hun handen vol aan de vel spelende FVCers. Het eerste deel van de tweede helft was duidelijk voor FVC. Dat bleek te meer toen de bal fraai van een afstand in het doel belandde: 2 - 7.
Na veel van het voorbereidende werk te hebben gedaan mocht Thijmen de laatste goal van de wedstrijd maken. Nicolai brak door over links en zag Thijmen, waarop hij zeer fraai de bal mee gaf. Thijmen speelde de laatste verdediger en de keeper uit en schoot de bal in het verder lege doel. De eerste drie punten van het nieuwe seizoen waren binnen!

Frisia JO9-2 tegen Blauw Wit '34 JO9-1
Deze zaterdag stond de tweede derby op de agenda. Weersverwachting: wat spatjes regen maar verder prima. Op sportcomplex de Magere Weide, thuisbasis van LAC Frisia 1883, was Frisia JO9-2 de tegenstander.
De eerste helft begon zowaar nog beter dat tegen FVC. Binnen een minuut lepelde Lars -op aangeven van Milan- de bal achter de Frisiaanse keeper. Zowel op als buiten het veld heerste verbazing over dat snelle doelpunt, maar de blijheid was er niet minder om. Frisia wist zich echter goed te herpakken en zette velle tegen aanvallen in. Nout wist het doel goed schoon te houden. Ook het verdedigende duo Kobe en Thijs moest flink aan de bak. Toch golfde het spel mooi over en weer. Blauw Wit schoot meerdere keren op de paal, wist enkele 1 op 1 situaties voor de keeper niet met een doelpunt te beslechten. Jordi was dichtbij een herhaling, maar kon de bal net niet met het hoofd raken. Frisia gebruikte het hele veld en kreeg daar veel voordeel van. Dat leidde uiteindelijk tot een tegendoelpunt, waardoor de teams met een gelijkspel de kleedkamers in gingen.
Vol limonade kwamen de spelers na de pauze het veld weer op. Het Frisiaanse enthousiasme kreeg een boost toen kort na de aftrap de 2 - 1 werd binnen geschoten. Toch liet Blauw Wit de kop niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Westley wist die te verzilveren. De stand kwam goed overeen met de verhouding op het veld.
De Frisiaanse keeper zorgde met verre uitschoppen voor diverse uitbraken. Uit een daarvan wist Frisia de 3 - 2 te scoren. Verdediging en keeper waren kansloos door de snelle aanval door het midden en de zeer fraaie afronding. Een mooie pass van Nicolai, ditmaal van rechts, werd net niet binnen de palen geschoten. Gelukkig werd voor het laatste fluitsignaal nog een keer door Blauw Wit gescoord. Thijmen schoot van achterin het veld de bal naar voren, door de benen van een Frisia verdediger. Wytse pikte die bal mooi op en racete richting doel. Twee keer aanraken en afronden met links, de keeper was gepasseerd. Met karakteristieke beweging -armen uiteen alsof het vleugels zijn- vierde Wytse de gelijkmaker en met hem het team en de trainer.
Met een extra punt op zak staat Blauw Wit JO9-1 nu op de eerste plaats van de Hoofdklasse 07. Natuurlijk is het seizoen nog maar jong, maar de heren hebben er zin in en gaan er voor. Komende zaterdag is de return thuis tegen FVC, die tegen Frisia is op 15 april.